Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китай осигурява стипендии за петима студенти от област Бургас

Китай осигурява стипендии за петима студенти от област Бургас

Поканата към нашите студенти е за 2019-та година.

Областният управител ВълчоЧолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай - УанНинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата набизнеса и търговията, обучението, културата и туризма. По време на официалнатавизита стана ясно, че Съчуан ще подкрепи петима студенти за едногодишнообучение в един от общо 106-те университети в провинцията.

Поканата към нашитестуденти е за 2019-та година, а конкретните специалности ще бъдат договорени иконкретизирани от администрацията на Чолаков в следващите месеци. Съгласнопървоначалните разговори ръководството на Съчуан ще насърчи сфери на обучениесвързани с IT технологиите,възобновяемите енергийни източници, чистите енергии. Официалната визита на заместникгубернатора Уан Нинг е резултат от миналогодишното посещение на бизнес делегация,когато бе поставен разговорът за сключване на Споразумение и активносътрудничество.

"Отчитам като голям успех договарянетона тези стипендии. Провинция Съчуан заяви сериозен интерес към нас иизпращането на наши студенти там ще е добра крачка към по-задълбоченосътрудничество. Университети им са част от световните ранглисти, а бургаскитемладежи заслужават да са част от тях с резултатите, които непрекъснато показват", коментира Чолаков.

По време на официалнатавизита в Бургас бе проведена и среща с бизнес насоченост. В нея участие взехаофициални лица от съчуанската управа, фирми от Китай, представители на бизнесаот Бургас. Гостите представиха изложба с пана показващи живота, бизнеса,традициите и бита на хората в Съчуан.

"Развитието на икономическите връзки с Китай еважно за нас. Радвам се, че от всички области в страната област Бургас успя несамо да привлече интереса на провинция Съчуан, но и да го превърне в конкретнирезултати. Пожелавам на всички ни да изпълним с максимално съдържание подписнияднес документ", каза Чолаков в обръщението си по време на форума. Тойакцентира върху предимствата, които областта притежава и инвестиционния йпотенциал.

Провиция Съчуан енай-многолюдната в Китай, а нейната площ е колкото Франция.В официалната част напрограмата се включиха заместник областните управители Севдалина Турманова иВладимир Крумов, зам.-кметът на община Бургас Красимир Стойчев, кметът наПоморие Иван Алексиев, представители на Пристанище Бургас ЕАД, на „Летище -Бургас“, „Индустриален и логистичен парк - Бургас“, Търговско индустриалнакамара - Бургас, Бургаска търговско- промишлена палата, Бургаска регионалнатуристическа камара, Бургаска регионална туристическа асоциация, КРИБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега