Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Октомври е Европейският месец на киберсигурността

Октомври е Европейският месец на киберсигурността

Мотото на тазгодишната кампания е "Да останеш сигурен онлайн".

Октомври е Европейски месец на киберсигурността във всички държави членки на ЕС, информират от пресцентъра на ЕК в България. Мотото на тазгодишната кампания е "Да останеш сигурен онлайн", като във фокуса на кампанията влизат различни теми, разкриващи нуждата от промяна в поведенческите модели и представящи на потребителите подходящи примери, които да им помогнат да осъзнаят рисковете, които крият новите технологии.

Първата тема обхваща основните принципи на „онлайн хигиената“ и правилните навици, които гарантират нашата безопасност онлайн, и които всеки трябва да възприеме в ежедневието си. Потребителите, които подхождат правилно към своята киберсигурност се чувстват по-уверени, когато използват своите компютри, смартфони, интелигентни часовници или всякакви други устройства, свързани с интернет. Основното послание е - киберхигиената е навик, който се придобива в ранна възраст и остава за цял живот.

Втората тема поставя ударение върху „нововъзникващите технологии“ и върху нуждата от сигурност за потребителите и техните авангардни устройства. Технологиите се развиват бързо и е редно, придобивайки нов продукт, да настройваме по подходящ начин параметрите за сигурност и защита на личните данни. По време на кампанията, гражданите ще бъдат запознати отблизо с въпросите, свързани с новите технологии, на които следва да отделят внимание.

Европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел заяви: „Изграждане на доверие, знания, добра осведоменост и устойчивост са от съществено значение, за да се защитим в непрекъснато променящата се среда на киберзаплахи. Европейският месец на киберсигурността е част от нашите по-големи усилия да развиваме и поддържаме уменията си за безопасна употреба на интернет, да прилагаме широкообхватни предпазни мерки и да създадем наистина сигурен единен цифров пазар.“  

Всички събития и инициативи свързани с Европейския месец на киберсигурността са координирани от Агенцията на Европейския съюз за киберсигурност (ENISA) и Европейската комисия с подкрепата на държавите членки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега