Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЦИК прие пътна карта за експериментално дистанционно електронно гласуване

ЦИК прие пътна карта за експериментално дистанционно електронно гласуване

В нея са разписани основните стъпки и етапи във въвеждането на тестов механизъм за онлайн гласуване у нас. То трябва да бъде проведено експериментално в три избора, включително и в частични избори.

Централната избирателна комисия прие пътна карта за експериментално дистанционно електронно гласуване за периода 2020-2023 година. В нея са разписани основните стъпки и етапи във въвеждането на тестов механизъм за онлайн гласуване у нас. То трябва да бъде проведено експериментално в три избора, включително и в частични избори.

"Въз основа на тези избори и резултатите от тях ЦИК ще следва да изработи анализ, с който да установи какви са предизвикателствата пред електронното дистанционно гласуване и в тази връзка вече и да прецени законодателят дали то да бъде въведено в изборите. Като първоначалният етап – това е изработването и одобряването вече на техническото задание, тъй като може би знаете ЦИК е партньор на Държавната агенция за електронно управление в един проект, който е финансиран от ЕС, в рамките на добро управление по изграждане на системата за дистанционно електронно гласуване", коментира говорителят на Комисията Александър Андреев пред БНТ.

Очаква се на първо място да бъде изградена системата, за да се проведат експерименталните гласувания в рамките на предстоящите следващи избори и по този начин да се установят резултатите от експерименталното дистанционно електронно гласуване. В края на пътната карта се очаква да има положителен резултат, възоснова на който да се изготвят препоръки към законодателя, допълват от ЦИК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега