Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки селища без ток. Най-тежка е зимната обстановка в Русенско

Десетки селища без ток. Най-тежка е зимната обстановка в Русенско

Вследствие на обилния снеговалеж е усложнена обстановката на територията на страната, предупреждават от МВР.

Вследствие на обилния снеговалеж е усложнена обстановката на територията на страната, предупреждават от МВР. Силен снеговалеж и нулева видимост затрудняват изключително движението в участъка Шипка - Шейново, предупреждават от ОДМВР-Стара Загора. От „Пътна полиция” съветват гражданите да не предприемат пътуване в това направление.  

Най-тежка е обстановката на територията на област Русе. Създадена е необходимата организация за почистване на пътната настилка с 1079 единици снегопочистваща техника. Продължава провеждането на операции за извеждане на блокирани от снеговете хора, както и дейността по разчистване на пътища и възстановяване на електропреносната мрежа в засегнатите райони. Към момента всички хора, блокирани от снега, са изведени на сигурно място.

Няма информация за пострадали  и бедстващи граждани. Във връзка със създадената обстановка гражданите се призовават да не предприемат пътуване, ако това не е крайно наложително. При тръгване на път автомобилите и пътниците да са подготвени за зимни условия.

Продължава да е затворен Дунав-мост поради влошена обстановка на територията на Република Румъния. Остава ограничението за пропускане на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през границите ни с Р Турция и Р Гърция.

В ОДМВР-Русе и БЧК – Русе е създадена организация за предоставяне на горещи напитки (чай) за водачите на автомобили, който биха могли да останат в пътните участъци и паркинги на територията на област Русе.

В град Две могили на път І-5 Русе – Бяла – Велико Търново и път І-2 Русе – Разград – Шумен – Варна в село Бъзън, община Русе, са обособени временни места за настаняване на бедстващи пътници със съдействието на двете общини и БЧК – Русе. Подсигурени са храна, вода, отопление и места за нощувка. За оказване на съдействие на закъсали МПС на критични места по пътните артерии са поставени на дежурство екипи с високопроходима техника на Главна Дирекция Пожарна безопасност и защита на населението /ГДПБЗН/.

Без ток са следните населени места:

Област Плевен – с. Драгаш войвода, с Въбел, с. Любеново, с. Лозница;с. Дебово, гр. Никопол; с. Гривица, с. Згалево, гр. Продим;

Област Смолян – общ. Рудозем: с. Грамаде; общ. Баните: с. Баните с. Давидково, с. Стърцица, с. Загражден, с. Гълъбово, с. Вишнево, с. Кръстатица, с. Рибен дол, с. Две тополи, с. Оряховец, с. Босилково, с. Вълчан дол, с. Глогино, с. Дебеляново, с. Дрянка, с. Малка Арда,  с. Малко крушево, с. Планинско, с. Сливка, с. Траве, общ. Борино: с. Борино.

Област Враца – - община Роман - с. Средни рът.

Област Русе – с. Черешово, с. М. Враново, с Г. Враново от община Сливо поле; с. Тръстеник от община Иваново.

Област Пловдив – община Родопи: с. Дедево, хижа „Академик”, хижа „Бряновица”, БКТП „Ивайла”.

София област – в община Костинброд – Дръмша, Дреново, Царичина е нарушено ел.захранването поради паднали дървета върху ел. мрежата.

Екипи на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредата. Частично прекъсване поради тежките метеорологични условия има в община Годеч ( 25 трафопоста). Работи се по отстраняване на повредите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега