Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Любен Дилов: Няма драма, ако не вземем сега решението по френското предложение за РСМ

Любен Дилов: Няма драма, ако не вземем сега решението по френското предложение за РСМ

"Нищо не ни задължава това решение да го вземем утре. Ако то е много добро, то няма да стане по-малко добро след няколко дни.", каза Любен Дилов.

"Очакваме премиерът Кирил Петков да внесе в Народното събрание т.нар. френско предложение за Северна Македония с някакво становище на Министерския съвет, в което да ни информира как се стигна до него, през какви етапи се е минало, каква е склонността на преговарящата страна от Северна Македония да го подкрепи. Защото виждаме, че в Скопие отношението е нееднозначно. Това предложение не може да бъде разглеждано само по себе си като добро или лошо, защото засяга три страни - България, Северна Македония и ЕС" Това заяви за БНР депутатът от гражданската квота на ГЕРБ Любен Дилов, лидер на "Гергьовден".

 Той подчерта, че премиерът Петков е заявил, че парламентът ще решава за т.нар. френско предложение, затова депутатите очакват той да направи предложение какво точно да решава:

"Нищо не ни задължава това решение да го вземем утре. Ако то е много добро, то няма да стане по-малко добро след няколко дни. Това е опция за уреждане на отношенията между България и РСМ. За пръв път ЕС се ангажира с отношенията между две страни, на които той се опитва да бъде арбитър. ... Не виждам нищо драматично, ако това предложение не бъде подкрепено от България сега". 

Любен Дилов коментира и предстоящото гласуване на вот на недоверие на правителството:

"Не случайно вотът е за финансовата политика на кабинета. Предложената актуализация на Бюджета според нас ще доведе до 40% инфлация още преди края на 2022 година".

Според него "Продължаваме промяната" трябва да търсят нова икономическа политика и уточни, че ако кабинетът на Кирил Петков "падне" и започне ново връчване на мандат за съставяне на правителство, ПП могат да бъдат подкрепени дори и от ГЕРБ-СДС, ако успеят да предложат нова икономическа политика:

"Нашата група се държи отговорно и ще използва всички възможности, за да не изпрати страната на избори, поне не веднага. Ще се опитаме първо да се изчерпят всички други възможности. Комични са упреците, че опозицията саботирала прекрасното управление на Кирил Петков".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега