Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Фабрика за идеи" ни предизвиква да "ремонтираме системата"

"Фабрика за идеи" ни предизвиква да "ремонтираме системата"

За втора поредна година Българската организация за социални иновации и предприемачество „Фабрика за идеи“ отправя „Предизвикателство за социална промяна“. Мотото на тазгодишното издание е „Ремонтирай системата“, а регистрацията за участие вече е отворена. Крайният срок е 21-ви септември. Дотогава заявления ще се приемат на страницата на инициативата.

За втора поредна година Българската организация за социални иновации и предприемачество „Фабрика за идеи“ отправя „Предизвикателство за социална промяна“. Мотото на тазгодишното издание е „Ремонтирай системата“, а регистрацията за участие вече е отворена. Крайният срок е 21-ви септември. Дотогава заявления ще се приемат на страницата на инициативата.

През 2014 година над 140 души и 42 екипа от цялата страна се включиха вразрешаването на предизвикателства, които стоят пред обществото ни. Тази година основните въпроси на организаторите са: Как да подобрим градската си среда? Каквирешения можем да сътворим, за да компенсираме все по-растящата пропаст междупоколенията? Какви са възможните решения на ежедневните ни предизвикателства вобщуването между граждани и администрация? Как да намалим корупцията и да измислиммодели за предотвратяването й на местно и национално ниво? Как да подпомогнемвръзките в обществото ни – между живеещите в града и селото, между етноси,между поколения?

Четиридневно приключение ще се проведе между 25-и и29-и септември. Екипите ще могат да изберат локация за своите„мисии“ в един от пет града в страната – Бургас, Враца, Пловдив, София илиРусе. Специални „Ангели“ пък ще помагат на участниците да развият идеите сипо методите на системното и дизайн-мислене, за да достигнат до наистинареалистични решения на обществено-значимите проблеми, с които ще се сблъскат.     

След като презентират предложенията си пред местната общност, медии и бизнес,избраните от публиката идеи и техните автори ще продължат в представяне нанационално ниво и екипите ще могат да намерят подкрепа за осъществяванетоим. Така „инвеститори“ в промяната и нейниосновни „акционери“ в страната ни стават самите граждани.

Решенията от своястрана ще бъдат „съхранявани“ в своеобразна „Банка за идеи“ онлайн. Товаще е първата „банка“, чиято ''ликвидност' ще се измерва с повишаването наобщественото благо и позитивно социално въздействие на идеите.

Веднага след второто сииздание в България, между 25 и 29 септември, Предизвикателството ще бъдепредставено на среща за социални иновации в Милано/Италия, както и нацеремонията за връчването на Наградите за социално предприемачество в Цюрих/Швейцария.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега