Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В ИАРА представиха дейностите по два проекта

В ИАРА представиха дейностите по два проекта

И двете встъпителни пресконференции се състояха в заседателна зала на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

В петък (22.07.2022 г.) от 10 ч. в заседателна зала на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури беше проведена встъпителна пресконференция за представяне на дейностите по проект BG14MFOP001-3.001-0033 „Обновяване, надграждане и поддръжка на IT инфраструктурата в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури", финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020г., приоритетна ос - Насърчаване на изпълнението на ОПОР, Процедура BG14MFOP001-3.001 Контрол и изпълнение.Бенефициент по проекта е Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Бюджетът на проекта е 2 434 045,00 лв. с вкл. ДДС, от които 90%  в размер на 2 190 640,50 лв. съфинансиране от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и 10% 243 404,50 лв.  от държавния бюджет на Р България. 

IT инфраструктурата в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) трябва да осигурява високо качество на предлаганите услуги. Необходимо е да се осигури непрекъснатост на работата на услугите на ИАРА и нулева загуба на данни при частичен и пълен срив, което е целта на настоящия проект. Ще бъдат подменени инфраструктурните компоненти с изтекъл ресурс, като замяната им ще осигури поле за бъдещо развитие на услугите, които ИАРА предлага. Ще бъдат адаптирани съществуващите бизнес процеси по съхранение и репликация на данни с цел адекватен отговор на изискванията за надеждност, сигурност и бъдещо развитие на уеб базираните услуги. 

Дейностите по проекта включват доставка на IT инфраструктура; осигуряване на интернет свързаност до новата среда с цел out-of-band обновления на софтуера и управление, както и за достъп до оборудването в случай на загуба на връзка; инсталация и интеграция на доставеното оборудване; дейности по миграция на наличните услуги от старата среда към новото оборудване; гаранционна поддръжка на доставеното оборудване и съответните софтуерни лицензи; обучение за администратори; одит и изграждане на съответните политики по защита на инфраструктурата от недобросъвестни атаки; дейност по информация и публичност - в резултат на изпълнението на дейността ще бъде информирана общността. Проектът стартира с подписване на договор за безвъзмездна помощ  МДР-ИП-01-144 от 29.10.2021 г., а дейностите трябва да приключат до 29.10.2023 г.

В същия ден, в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) бе проведена и встъпителна пресконференция по проект BG14MFOP001-3.003-0003 „Пилотно проучване за любителския риболов във водите на Черно море, чрез социологическо проучване“, финансиран по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020г., приоритетна ос - Насърчаване на изпълнението на ОПОР; Процедура BG14MFOP001-3.003 „Събиране на данни по Национална програма за събиране и управление на данни от сектор „Рибарство” 2017 – 2019 г.“, с бенефициент ИАРА.

Бяха представени целите на проекта, заложените дейности, срокът и очакваните резултати.Бюджетът на проекта 37 100,00 лв. с вкл. ДДС , от които 80%  в размер на 29 680,00 лв. съфинансиране от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство и 20% 7 420,00лв.  от държавния бюджет на Р България. Целта на проектното предложение „Пилотно проучване за любителския риболов във водите на Черно море, чрез социологическо проучване” е „Подобряването и предоставянето на научни знания за любителския риболов, както и подобряване на събирането и управлението на данни”.Чрез изпълнението на проектното предложение ще се подпомогне събирането, управлението и използването на данни в рамките на Националната програма за събиране, управление и използване на данни в сектор „Рибарство” 2020 – 2021 г., даващи възможност за оценка на: дела на улова от любителския риболов във водите на Черно море спрямо уловите от стопанския риболов в Черно море; ситуацията с риболовците, упражняващи любителски риболов в българската акватория на Черно море спрямо промишления риболов в Черно море; видовия състав на експлоатираните морски биологични ресурси от любителите риболовци в Черно море; нивото на любителския риболов и въздействието, което риболовните дейности оказват върху морските биологични ресурси и морските екосистеми; основните способи, чрез които упражняват дейността си.

Изпълнението на проектното предложение ще допринесе за предоставяне на данни, които да бъдат в основата на качествена оценка на въздействието на риболовните дейности върху морските екосистеми, развитието на сектора, а това от своя страна ще спомогне за опазване на живите водни ресурси и тяхната устойчива експлоатация, прилагайки щадящ подход за управление на рибните ресурси и екосистемите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега