Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: На по-късен етап обмисляме пречистватели за въздуха в училищата

Вълчев: На по-късен етап обмисляме пречистватели за въздуха в училищата

В класните стаи децата няма да носят маски, но извън тях те ще са задължителни.

В навечерието на новата учебна година, основната задача на Министерството на образованието е да изработи противоепидемичните мерки, при които ще бъде възстановено присъственото обучение. Една от основните от тях ще бъде принципът на невзаимодействие между паралелките в училищата и групите в детските градини. Целта е да се ограничи контактът между децата, така че при евентуална положителна проба под карантина да се поставя само класът.

Това посочи министърът на образованието Красимир Вълчев в ефира на БНТ тази сутрин. По думите му, ще има задължителни и пожелателни мерки за безопасност, като задължително ще се носят предпазни маски, но не в класните стаи, а в общите помещения.

По отношение на оборудването за поддържане на здравословна среда министър Вълчев очерта възможностите с оглед на отпуснатите допълнителни средства. На по-късен етап вероятно ще бъдат закупени и пречистватели за въздуха в училищата, допълни той.

Ще остане възможността за онлайн обучение, тъй като вероятно ще се налага превключване на системата от обучение в присъствена в обучение в електронна среда, особено в случай на поява на сезонни вируси.

Що се отнася до необходимите изследвания за постъпване в детска градина, министърът обясни, че ще се мисли за по-благоприятен режим, за да няма струпване на хора пред лекарските кабинети. Вероятно ще бъде удължен срокът за подаване на бележките за детските градини.

Матурите засега остават каквито са, но поради автономията на висшите училища, те имат правото да преценяват дали да използват резултатите от зрелостните изпити при бала за кандидатстване. Остава възможността висшите училища да решават дали да имат собствени кандидат-студентски изпити, както и да се полагат допълнителни кандидат-студентски изпити. Ще бъде преразгледано и заплащането на лекторите на базата на нови принципи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега