Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата предаде Перата на съд за лишаване от свобода на трима афганистанци

Прокуратурата предаде Перата на съд за лишаване от свобода на трима афганистанци

Районна прокуратура на Малко Търново предаде на съд Петър Низамов, който е подсъдим за това, че на 10-и април т.г., в местността „Киров гроб“ (землището на с. Евренозово, общ. Малко Търново), е лишил от свобода трима афганистанци. Низамов е обвинен и в притежание на наркотици - дома му в Бургас е открит коноп с тегло 1.015 грама.

Районнапрокуратура на Малко Търново предаде на съд Петър Низамов, който еподсъдим за това, че на 10-и април т.г., в местността„Киров гроб“ (землището на с. Евренозово, общ. Малко Търново), е лишил от свобода трима афганистанци. Низамов е обвинен и в притежание на наркотици - дома му в Бургас е открит коноп с тегло 1.015 грама.

Вначалото на 2016 год. Петър Низамов, чрез социалната мрежа „Феисбук”,започнал  да организира неформална групалица самоопределяща се като "цивилни отряди  за защита на българскитемайки и вярата". Низамов взел решение да обикаля българо-турската граница със свои съмишленици и да залавят бежанциоколо границата на българска територия.

В подготовката си да лови имигранти, Низамов се запознал с пограничния район, след което закупил газов пистолет марка „Зораки“ модел 914  и 13 патрона за него, както и джип с марка "Сузуки". На 9-и април се уговорил със свой познат (свидетел по случая) двамата да отидат в района с. Евренозово до границата.

На 10-и април Низамов взел закупения по-раногазов пистолет и нож – тип „мачете“  иотишъл сутринта до дома на своя познат. Двамата тръгнали с джипа впосока гр. Созопол и спрели на бензиностанцията на „Лукойл“ на изхода отгр. Бургас в посока кв. Крайморие. На уговореното място те се срещнали слица, пристигнали с втори джип.

Хората от така сформиранатагрупа  не се познавали по между си и сеорганизирали чрез социалната мрежа. Двата джипа потеглили в посока с.Евренозово, където в района на местността „Киров гроб”  спрели на черен път около 14:15 часа. Низамов  и още две лица, неустановени  в хода на разследването (едното с шапка тип маскана лицето си), се отделили от останалите и се отправили към границата  в местността „Киров гроб”. Останалите 7човека се пръснали на две групи от по трима и четирима.

По това време в местността се намиралисвидетелите Саадат, Доост  и Исхаки –граждани на Република Афганистан. В началото на месец февруари на 2016 год.същите решили да напуснат родната си страна поради военни действия. Последователнопреминали в Пакистан, Иран и в Турция, където в гр. Истанбул се събрала групаот 25 човека - всички граждани на Р. Афганистан. От гр. Истанбул в Р. Турция смикробус били закарани в района на българо-турската граница.

През нощта на9/10.04.2016 год. свидетелите Саадат, Доост и Исхаки заедно с останалитеафганистанци от групата преминали под оградата на българо-турската граница, водени от турци, говорещикюрдски  и се придвижвали пеша  през гората. На 10-и април триматаафганистанци спалидо късно сутринта и когато се събудилиустановили, че са изоставени от групата и са сами в непозната за тях местностна българска територия.

Отделилатасе група на Низамов се отправила  впосока на границата и се натъкнала натримата свидетели. Низамов с неустановеното в хода на разследването лице смаската повалили Доост, Исхаки и Саадат на земята и с помощта на кабелнипревръзки – тип миши опашки вързали ръцете им отзад на гърба и ги притисналикъм земята, с което ги лишили от възможността да се придвижват свободно.

След като ги завързал, Низамов започнал да ги удря с ритници по краката, както и с шамари.След това Низамов и неустановеното лице с маската започнали да претърсват  лежащите на земята свидетели, бъркайки вджобовете им  и претърсили ръчния им  багаж. Низамов започнал да обикаля окололежащи Доост, Исхаки и Саадат  държейки ведната си ръка газовия пистолет, а в другата ножа тип мачете, с коетодопълнително ги плашел.

След като не намерили никакви ценни вещи, Низамов илицето с маската, започнали да разпитватСаадат дали носи  „мъни“ (пари) и„телефон“, но  и тримата Саадат,  Доост и  Исхаки нямали в себе си пари ителефони, както и други ценни вещи. Тезидействия продължили около 30 минути. След това Низамов освободил  Саадат, Доост и Исхаки и им разпоредил  да вървят към Турция.

Тримата свидетели – афганистанци се отправили в посока натурската граница, като отишли в местността „Дълбокия алчак“ в близост до рекаВелека. Въпреки, че е разполагал с мобилен телефон Низамов, както и останалителица  не са уведомили органите на МВР зазадържането на тримата афганистански граждани.

В  гр. Бургас обвиняемият Низамов  живеел в апартамент находящ се на улица„Ивайло“ № 44. При задържането на 12.04.2016 год. в Низамов били открити връзка от два ключа, които отваряливходната врата на апартамент находящ се на ул. „Ивайло“ № 44 в гр. Бургас. Напосочения адрес е направено претърсване и изземване на 12.04.2016 год., в хода на което  е установено количество суха тревна маса1.015 гр., намираща се в пликче, намерено върху шкаф до мивката вкухнята.

Очаквасе Районен съд –Малко Търново да определи дата на съдебното заседание.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега