Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Алек Попов ще представи най-новата си книга на 9-и юли в Бургас

Алек Попов ще представи най-новата си книга на 9-и юли в Бургас

„Аз не съм чул някой някъде да е открил нова библиотека. Прекрасно е, че го има това място в Бургас”, сподели Алек Попов.

Майсторът на високата сатира Алек Попов направи пълна обиколка в новата сграда на бургаската библиотека. Негов гид в света на книгите и новите технологии, които съжителстват в пълна хармония в бургаския храм на знанието, бе Яна Кършийска, директор на РБ „Пейо Яворов”. Като член-кореспондент на БАН писателят не скри вълнението си от иновативната Z space стена. Тя е сред най-актуалните устройства за обучение по STEM дисциплини и се използва от студентите от Медицинския факултет, които с интерес правят виртуални операции и други интервенции, защото комбинира виртуална реалност, 3D и интерактивност. Писателят посети още „Детския отдел”, Краеведски отдел", „Заемната за възрастни", отдел "Изкуство" и  обособените кътове за четене.

„Аз не съм чул някой някъде да е открил нова библиотека. Прекрасно е, че го има това място в Бургас”, сподели Алек Попов.Писателят, който има бургаски корени, многократно е споделял, че обича да прекарва летните месеци в Бургас. По покана на Община Бургас на 9 юли в Центъра за съвременно изкуство и библиотека той ще се срещне с бургаската публика, за да представи най-новия си роман – „Мисия Туран”. Премиерата на книгата ще започне в 19.00 часа, в Зрителна зала.

Романът „Мисия Туран“ е определян от критици и читатели, като невероятно увлекателна съвременна и смешна история. Сюжетът ни пренася в един съвсем различен, но вълнуващ свят в центъра на Азия. "Мисия Туран" е пъстра мозайка от патриотични страсти, политически интриги, балкански и далекоизточни нрави, абсурдни ситуации, събития и герои.От прашните пътища на далечен Туран, малка изостанала република в центъра на Азия, някога поема своя поход към Европа великото българско племе. Или поне това е хипотезата на уважавания, но ексцентричен проф. Несторов. За да докаже теорията си, той поема към необятните турански степи, придружен от красивата си дъщеря Косара и своя напорист асистент.Алек Василев Попов е български писател, автор на романите „Мисия Лондон“, публикуван на 16 езика, „Черната кутия“ и няколко сборника с разкази.Той пише също радиопиеси и сценарии за игрални и документални филми. През 2001 година се снима филма „Чуждите стъпки“ по едноименния разказ от сборника му „Мръсни сънища“. 

Член-кореспондент е на Българска академия на науката. Алек Попов е роден в София през 1966 г. в семейството на професора по математика Васил Попов. В основата на фамилния му корен са интелектуалците Атанас Попов и Лилия Сталева.Завършва Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил Философ" и българска филология в СУ "Климент Охридски". Работил е като редактор, уредник в Националния литературен музей и дипломат (аташе по културата в българското посолство в Лондон). Алек Попов е директор на Дома на детската книга в София и главен редактор на списание "Родна реч".Прес-секретар на българския ПЕН-КЛУБ. Член на Сдружението на българските писатели, на което е и прес-секретар (1996 – 1997). На 22 октомври 2012 г. Алек Попов е избран за член - кореспондент на БАН в направление „Творци на изкуството”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега