Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БАС отмени присъда и върна за ново разглеждане дело за опит за убийство

БАС отмени присъда и върна за ново разглеждане дело за опит за убийство

Бургаският апелативен съд отмени присъда, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство на Пламен Младенов, извършен през 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на окръжния съд в града.

Бургаскиятапелативен съд отмени присъда, наложена на Даниел Пешев за опита за убийство наПламен Младенов, извършен през 2005 г. в Бургас. Втората инстанция върна делотоза ново разглеждане от друг съдебен състав на окръжния съд в града.

От съда припомнят, че след задочен процес ОС-Бургас призна Пешев за виновен за това, чена 30-и август 2005 г. в гр. Бургас, в близост до бл.68 на к-с „Славейков”, направилопит умишлено да умъртви Пламен Младенов, като деянието е извършенопредумишлено, по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост,при което смъртта не е настъпила по независещи от дееца причини – своевременнооказана квалифицирана медицинска помощ.

Подсъдимият получи наказание от шестгодини лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.Съдът осъди Даниел Пешев да заплати сумата от 35 000 лв. като обезщетение запричинени неимуществени вреди на частния обвинител и граждански ищец ПламенМладенов. 

Постановената присъда беше обжалвана от частния обвинител и отзащитника на подсъдимия, който е в неизвестност от 2005 г. Въззивният състав стигада изводите, че по време на съдебната фаза на първа инстанция са допуснатисъществени нарушения, които ограничават процесуалните права на всички страни внаказателното производство, а липсата на надлежни мотиви правят невъзможно дасе провери правилността на атакувания съдебен акт.

Апелативен съд – Бургассчита, че тези нарушения са основания са отмяна на присъдата и връщаше наделото за ново разглеждане от друг съдебен състав на ОС-Бургас за тяхнотоотстраняване.Решениетоне подлежи на касационно обжалване и протестиране.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега