Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България се обедини срещу монополистите

България се обедини срещу монополистите

15 града в България излязоха на протест срещу високите сметки за електроенергия и частния монопол, организиран в социалната мрежа Facebook.

15 града в България излязоха на протест срещу високите сметки за електроенергия и частния монопол, организиран в социалната мрежа Facebook.  Стотици напълниха пространството пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Наред с многото национални трибагреници протестиращите издигнаха и транспаранти с надписи като "Всички ЕРП-та на народа" и "Няма да плащам рекет".   Напрежението ескалира когато енергийният министър слезе при гражданите. Те започнаха да скандират "Оставка" и да обстрелват него и медиите със снежни топки.

Повече от 2000 пловдивчани излязоха на протестно шествие срещу високите сметки за ток, получени от австрийската компания EVN. В същото време от компанията съобщиха, че умишлено са запалени два от служебните им автомобили тази нощ. Те са били паркирани до централата на дружеството. „ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт”, се казва в съобщение на EVN до медиите. В него се подчертава, че двата автомобила се намирали в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина. От компанията съобщават, че инцидентът е станал час и половина след полунощ. Записи на видеокамерите са заснели маскирани лица, които подпалват колите. Те са предоставени на органите на полицията.

Във Варна над 1200 души хвърляха яйца и камъни срещу сградата на "Енерго-про". Стотина души протестираха и пред сградата на електроразпределителното дружество "Енерго-Про" в Русе. Издигнат беше и плакат с надпис "Енерго-Про". Вън. Опасно за нас”. Хората се обявиха срещу чуждестранните частни компании, които продават български ток, и скандираха "Паразити".

Около 3000 благоевградчани се включиха днес в протеста срещу големите сметки за ток и настояха за изгонване на електроразпределителните дружества от България. Протестът започна пред центъра за обслужване на клиенти на ЧЕЗ в областния град и продължи с шествие през централната градска част и митинг отново пред офиса на електроразпределителното дружество на бул."Св. Св. Кирил и Методий". Как протече протестът в Бургас може да прочетете тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега