Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: От днес България има пълна диверсификация /Видео/

Борисов: От днес България има пълна диверсификация /Видео/

Министър-председателят Бойко Борсов инспектира модернизираната компресорна станция „Петрич“ днес.

Министър-председателят Бойко Борсов инспектира модернизираната компресорна станция „Петрич“ днес.  „Имаме ново ниво на сигурност на доставките на природен газ. Правим огромни инвестиции в енергийната сфера, за да бъдем геостратегическа държава, да можем да транзитираме всякакъв газ през 100% българска инфраструктура и да има пълна диверсификация за поколения напред”. Това заяви министър-председателят Бойко Борсов, който днес посети модернизираната компресорна станция „Петрич“, като отбеляза, че от днес в България има пълна диверсификация. 

„Пандемията създаде тежки условия за всички в света. Въпреки това направихме всичко възможно, така че да балансираме разходите, да подпомогнем бизнеса, хората на първа линия, да продължим повишаването на доходите, да подкрепяме финансово месеци наред пенсионерите“, подчерта премиерът Борисов. Министър-председателят беше категоричен, че България ще има най-правилното управление на пандемията и най-добрият баланс между прилагането на противоепидемичните мерки и опазване здравето на хората. 

„Ние влизаме в новата година с най-ниския дълг в Европа, с най-ниския дефицит. Ако някой говори, че сме безотговорни, че това е разсипничество, толкова некомпетентност не съм виждал“, заяви премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят подчерта, че в страната продължават да се изпълняват големите енергийни и транспортни инфраструктурни обекти в условията на пандемия. 

„Ние нашите разчети сме ги направили. Септември и октомври, ако нашето правителство е в управление, завсичко сме си подготвили пари. Това е в отговор на тези разбирачи, критикари. Делата, които сме направили, ги показваме. Не ги е направил друг и не може да ги направи друг“, отбеляза Бойко Борисов. Министърът на финансите Кирил Ананиев информира премиера Борисов, че планът за социално-икономическите мерки има положително отражение върху бюджета за 2020 г. 

„В края на годината вместо с 5,2 млрд. лв. дефицит завършваме с 3,6 млрд. лв., което е 3 % от БВП. Днес, ако ние нямахме пандемия, щяхме да завършим с нулев дефицит. Имаме и преизпълнение на данъчните приходи“, заяви финансовият министър. Ананиев посочи, че фискалният резерв е около 8,5 милиарда лева заради спестените 1,6 милиарда лева от планирания дефицит. 

„Имаме и преизпълнение на данъчните приходи с 1,5 % повече спрямо добрата 2019 г., което означава, че мерките са дали отражение върху бизнеса и той е работил през цялото време, с някои изключения“, добави още министърът на финансите.

България приключва годината с най-нисък дефицит в цяла Европа и сме първи с Естония по най-нисък дълг. Фискалният резерв е около 8,5 милиарда лева, имаме и преизпълнение на данъчните приходи с 1,5 % повече спрямо добрата 2019 г. Всичко това на фона на безпрецедентната криза и милиардите, които трябваше да дадем за социално-икономически и здравни мерки. Така подпомогнахме бизнеса и работещите на първа линия, продължихме с повишаването на доходите, както и с подкрепата за пенсионерите.Това е нашият отговор на всички критици и "експерти". На политиците със сериозни амбиции и заявки, но без нито един завършен проект. Да твърдят, че разхищаваме безотговорно държавните средства издава единствено некомпетентността им. Делата, които сме направили, ги показваме. Не ги е направил друг и не може да ги направи друг. Целта ни винаги е била само една - да не задлъжняваме следващите поколения, като в същото време строим магистрали, газопроводи, пречиствателни станции и др., които ще се ползват десетилетия.

Публикувахте от Boyko Borissov в Петък, 1 януари 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега