Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСУ с първа магистърска програма по предприемачество за учители

БСУ с първа магистърска програма по предприемачество за учители

Програмата е съвместна с Университета за национално и световно стопанство.

За първи път в България се въвежда магистърска програма по „Иновации и предприемачество в началното и предучилищното образование“. Програмата е съвместна с Университета за национално и световно стопанство. Съчетава експертността и опита на Бургаския свободен университет в професионално направление 1.2 „Педагогика“ и на Университета за национално и световно стопанство в професионално направление 3.8 „Икономика“. 

Споделените преподаватели в тази програма са преминали специализация в Свободния университет на Брюксел, Кралство Белгия.Програмата е адресирана към настоящите и бъдещите учители в началната степен на образование, които ще въвеждат учениците в тайните на предприемачеството. В световен мащаб, а отскоро и в България, предприемачеството се въвежда и в детските градини като занимателна тема. В програмата се акцентира върху иновативните методи на преподаване. Информация за програмата и кандидатстването ще намерите ТУК!

Паралелно с магистърската програма БСУ въведе и квалификационни курсове за учители по предприемачество в средното образование. През последните години университетът и екипът на ректорa проф. д-р Милен Балтов активно работят с ученици по темата за предприемачеството.  В рамките на Световната седмица на парите проф. д-р Милен Балтов  методически проведе занятия с първите паралелки с предприемачески профил в някои от езиковите гимназии в Бургас.

 Той беше първият български ректор, който отиде на място в училищата и запозна учениците от ромския етнос с темата за финансовата грамотност. Проф. Балтов е представител на България в Програмния комитет за Европейския иновационен съвет и Европейската иновационна екосистема, финансиращи както стартъпи, така и компании с висок иновационен потенциал за растеж.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега