Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчни в морска акция с кодово име "Касова бележка"

Данъчни в морска акция с кодово име "Касова бележка"

Данъчни служители от цялата страна от няколко дни обикалят Черноморието в нова акция срещу прикриване на оборотите, наречена кодово "Касова бележка".

Данъчни служители от цялата страна от няколко дни обикалят Черноморието в нова акция срещу прикриване на оборотите, наречена кодово "Касова бележка". Целта им е не само да се провери дали търговците издават касов бон на своите клиенти, но и дали след това тези данни не се трият от отчетната система на кръчмарите.

Служители на Националната агенция по приходите обикалят кръчми и магазинчета по морските курорти като клиенти и правят т.нар. контролни покупки. Обикалят и плажовете за нерегламентирана продажба на сладолед, плодове и царевица. Независимо дали ще изпият две кафета в заведение край плажа или ще си купят хавлия от магазин в курорт, те запазват касовия бон. След няколко седмици данъчните се връщат на същото място и извършват проверка дали покупката им е отбелязана. Много често обаче се случва тя да липсва, защото търговците вечер трият част от оборота си като сгрешени данни.

Бизнесмените наемат и фирми, които чрез специализиран софтуер да променят записаното в счетоводните системи на търговците, обясниха още от НАП. Друга новост при традиционните проверки на бирниците по летните курорти е и използването на единната система, която данъчните въведоха в началото на годината. В нея бяха включени касовите апарати и системи за дистанционно отчитане на търговците от цялата страна. Данните, които постъпват в нея, се следят денонощно от данъчните.

Системата позволява търсене на обекти по зададени критерии. Така например данъчен служител може да зададе за проверка колко търговци са наели над 10 души персонал, а декларират оборот за деня под 50 лева. След като системата извади списъка на търговеца, служителите на НАП преценяват на кой обект да отидат на директна проверка. В избраното заведение данъчните оглеждат броя на посетителите и след това искат документите за проверка. По този начин се спестява време, което е нужно при проверките на случаен принцип.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега