Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две бургаски училища обмениха практики по националната програма “Иновации в действие”

Две бургаски училища обмениха практики по националната програма “Иновации в действие”

Основната цел на програмата бе да се повиши качеството на образователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участие на учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чрез засилване употребата на дигитални средства и информационни технологии в обучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето, подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност на учениците и педагозите.

Две бургаски училища- ПГРЕ “Г.С.Раковски” (иновативно училище) и АЕГ “Гео Милев” (неиновативно училище) взеха участиев националната програма „Иновации вдействие“, с която училищата в България споделят своите най-добрипрактики. В периода май-юни 2023г.общо четири гимназии се срещнаха двапъти, за да обменят идеи и опит в сферата на дигиталното и иновативнотообразование. Всяка от срещите беше на определена тематика и продължи три дни.Участниците в програмата, освенбургаските училища, бяха  Средно училище „Георги Бенковски“, гр. Тетевен(иновативно училище) и СУ„Никола Йонков Вапцаров“, гр. Петрич (неиновативно училище). 

Национална програма „Иновации в действие“даде възможност за обмен на идеи и иновативни училищни практики чрез посещениена място на учители и ученици от иновативни училища – партньори от цялатастрана. Основната цел на програмата бе да се повиши качеството наобразователния процес чрез увеличаване на интерактивността и активното участиена учениците посредством иновативни педагогически методи, както и чреззасилване употребата на дигитални средства и информационни технологии вобучението, повишаване на мотивацията и интереса на учениците към ученето,подобряване на академичните резултати, повишаване на творческата активност научениците и педагозите. 

В първата част на проекта АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас гостува в гр.Тетевен. Там бе представена открита практика по дигитално-медийна грамотност.Г-жа Маринела Маркова, директор на гимназията- домакин, сподели за трудностите, пред които са поставениученици и учители по пътя към крайната цел – добротворчество и вдъхновение вучилище. Разгледани бяха различни платформи – TimeHeroes, Успелите BG и др., аслед това се проведоха дискусии и обсъждане на тема „Каузи в социалните мрежи“.През втория ден от гостуването любезните домакини бяха организирали обиколка наместни обекти с културно и историческо значение. Учители и ученици бяха силновпечатлени и от Историческия музей, манастирът „Свети Илия“, частната музейнаекспозиция Хаджи Ивановата къща и манастир „Свети Георги Победоносец в с.Гложене. 

Посещението в гостоприемен Тетевен приключи, но бе поставено началотона едно успешно партньорство, което ще се развива и обогатява. Тези срещидопринасят за развитието и усъвършенстването на училищата, техните екипи иобразователната система .Те популяризират и мултиплицират добрите иновации вобразованието за постигане на по – високи резултати, за формиране на успешниличности. На 31.05. започна втората част от проекта по програма „Иновации вдействие“. Този път домакини бяха Профилирана гимназия по романски езици„Георги Раковски“ в Бургас. Представенибяха разработените ресурси от преподаватели по английски език, испански език,история и философия. 

Самите ресурси представляваха използването на различнителевизионни формати за направата на уроци с образователна цел – „Стани богат“,„На кафе“, готварски страници и интерактивни календари. „Швейцарско ножче сизкуствен интелект“ от г-н Николай Николов е допълнителен ресурс разработен даподпомага обучителния процес от вкъщи. Името идва от фраза на френски иозначава „способен на всичко“. Представени бяха платформите Padlet, Wordwall,Artsteps и Mentimeter, Google it, Fliptrip, Wakelet, Canva education, Smartest. Дейностите в гр. Бургас приключиха с разходка до остров Св. Анастасия иполучаване на почетни сертификати за Островитяни, като с това се постави  и краят на програмата „Иновации в действие“ затази учебна година. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега