Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Колите на старо вече са лукс, поскъпнаха с 30%

Колите на старо вече са лукс, поскъпнаха с 30%

Повечето големи търговци вече са изчерпали наличните автомобили и вече работят по поръчка след плащане на капаро. Бърза разходка из столичните автокъщи показва, че автомобили втора употреба почти липсват.

Само за година колите втора ръка са поскъпнали с една трета. Старите автомобили изчезнаха от автокъщите, а пазарът на употребявани автомобили е замрял, коментираха търговци, цитирани от „Монитор“. Няма нов внос, няма предлагане от чужбина. Така заместник-председателят на Асоциацията на вносителите на автомобили в България Любомир Доросиев описва пазара на употребявани автомобили. Пандемията и забавянето на поръчките доведоха и до по-малко сделки на вторичния пазар. 

Повечето големи търговци вече са изчерпали наличните автомобили и вече работят по поръчка след плащане на капаро. Бърза разходка из столичните автокъщи показва, че автомобили втора употреба почти липсват. И българинът не е особено готов да забрави дизела.

„Хората купуват каквото им е изгодно, а дизелът няма да умре“е равносметката на Доросиев. По думите му евтините коли на ниски цени, които се внасяха основно от Италия, остават в миналото. Повечето вече са по моргите, защото държавата плаща да отидат за рециклиране. Стар автомобил Евро 2 или 3 може да се намери от Швейцария. Един от най-търсените класове автомобили в България - това са между 5 000лв. и 15 000лв., дори между 5 000 лв. и 10 000лв. Цената се определя от това, което купуваме отвън, и от това, което е транспортни разходи и ние си слагаме печалбата вътре и съответно препродаваме с печалба не много голяма. На такъв автомобил до 20 хиляди лева ние слагаме печалба обикновено максимум около 1000 лева, каза Доросиев.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега