Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комендантският час в Киев затруднява евакуирането на наши сънародници

Комендантският час в Киев затруднява евакуирането на наши сънародници

От Одеса за България вече са тръгнали три пълни автобуса

„Съвместно с нашите служби за сигурност търсим най-удачния начин за осигуряване на безопасен коридор, по който да изведем от Киев нашите сънародници''. Това каза министърът на външните работи по време на извънреден брифинг в МВнР, в който участие взе и министър-председателят Кирил Петков. 

Министър Генчовска подчерта, че е създадена  специална група под формата на приложение, в която са включени всички желаещи за евакуация от Киев. Чрез нея, нашите сънародници вече са информирани за часа и мястото на тръгване през утрешния ден. Основната ни задача е да изведем сънародниците ни от Киев в посока безопасно направление, откъдето ще тръгнат към България, добави тя.  По думите й, от Одеса за България вече са тръгнали три пълни автобуса, като в тях освен български граждани сме имали възможност да качим четирима италианци и двама украински граждани. През утрешния ден от Одеса тръгват два автобуса, съвместно с автобуси на гръцкото Генерално консулство и ще бъдат придружавани от полицейски ескорт.  

,,Препоръчали сме на всички български граждани, които тръгват с лични автомобили, да зареждат по 20 литра гориво и да поддържат непрекъснато пълни резервоари до напускане на украинската територия'', отбеляза още външният ни министър. На граничните пунктове в Румъния и Молдова има наши дипломатически служители, които ще оказват помощ за безпроблемно преминаване през граничните пунктове. В Киев е обявен комендантски час от 17:00 ч. до 08:00 ч. сутринта, до понеделник, което изключително много затруднява евакуирането на нашите сънародници, тъй като те нямат право да напускат домовете си и да се придвижват, стана ясно на брифинга, даден от външния министър.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега