Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ковачев: Българите в РС Македония са подложени на дискриминация на работа и в училище

Ковачев: Българите в РС Македония са подложени на дискриминация на работа и в училище

По думите му всеки човек има право на свободно самоопределяне.

3500 са българите в Северна Македония - това каза пред външната комисия на Европейския парламент министърът на външните работи на страната Буяр Османи. На тези данни възрази евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев. Българските евродепутати повдигнаха отново въпроса за малтретирането на сънародниците ни в страната. 

Андрей Ковачев обясни, че от много време има проблем с дискриминацията на граждани с българска идентичност в РСМ. "Всички исторически източници казват, че най-голямата етническа част на Македония са българи. По произход са стотици хиляди - над 120-130 000 с българско гражданство", заяви той. 

Според него те са подложени на говорна омраза и на дискриминация на работа и в училище. Трябва да се инвестира много повече в преодоляване в насажданите негативни прояви към открито заявяващи българската си идентичност, те трябва да бъдат интегрирани. Учебниците трябва да бъдат променени. Много е тъжно когато се случва точно обратното и македонската прокуратура привиква председателите на двата български клуба за насаждане на омраза, а не че те са подложени на такава. Те нямат никаква защита", обясни Ковачев. 

По думите му всеки човек има право на свободно самоопределяне. "Османи е от малкото, които проявяват желание за промяна, но бройката на българите, идваща от преброяване, са смелите хора, които въпреки преследванията, са заявили българската си идентичност", категоричен е евродепутатът. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега