Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП с масови проверки на зимните гуми и принадлежности за автомобили

КЗП с масови проверки на зимните гуми и принадлежности за автомобили

Макар засега прогнозите да не предвиждат снегове в равнинните части на страната, от КЗП стриктно следят за предлагани от търговците опасни стоки.

Комисията за защита на потребителите започна масови проверки на пазара за зимни гуми и принадлежности, свързани със зимната експлоатация на автомобила. Макар засега прогнозите да не предвиждат снегове в равнинните части на страната, от КЗП стриктно следят за предлагани от търговците опасни стоки.

"Целта е водачите да имат възможност да подготвят своите автомобилиза предстоящия сезон с качествени продукти, както и да няма опасни стоки втърговската мрежа", обясни председателят на КЗП ДимитърМаргаритов в ефира на БНТ. Тойпосочи, че институцията активно обменя информация с останалите европейскидържави за разкритите на пазара опасни стоки, като се взимат строги мерки срещуразпространяването им на общоевропейския пазар.

Активно си сътрудничи и сАгенция „Митници” за предотвратяване вноса на рискови продукти през границитена България, които са външни за пазара на Общността.За около месец КЗП и Агенция„Митници” са проверили няколко десетки партидизимни гуми и фарове за мъгла още награницата. В резултат на това е забраненопускането на пазара на 340 устройства за осветление и светлинна сигнализация. Попроект на PROSAVE в периода ноември 2016г. – февруари2017г. предстои проверка на 1 200 видаавтомобилни гуми, предлагани в търговската мрежа.  

Шефът на КЗП посочи още, че Комисията следи и офертите за т.нар. "черен петък" в началото на декември. Проверява се за заблуждаващи практики и дефектни стоки. Следят се и офертите за празниците - 8 декември и тези от коледно-новогодишния цикъл.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега