Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МЦ „Оксиком“ и пациенти с дарителска кампания „Удвоена подкрепа“

МЦ „Оксиком“ и пациенти с дарителска кампания „Удвоена подкрепа“

Кампанията носи името „Удвоена подкрепа“, а това е така, защото сумата от потребителските такси на пациентите за месец януари бе удвоена от екипа на медицинския център и дарена във вид на модулна апаратура на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в град Бургас.

В началото на годината Медицински център „Оксиком“ стартира дарителка кампания по повод наближаващия юбилей – 25 години от създаването на здравното заведение. Кампанията носи името „Удвоена подкрепа“, а това е така, защото сумата от потребителските такси на пациентите за месец януари бе удвоена от екипа на медицинския център и дарена във вид на модулна апаратура на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания в град Бургас.







„Благодарим Ви много за това дарение! Имахме нужда точно от тези терапевтични материали за ерготерапевтичната работа с деца от аутистичния спектър. Това е начинът, по който можем да ангажираме децата – когато работим с материали, подобни на обектите от ежедневието, се подобрява взаимодействието между детето и терапевта и неговата сензорна интеграция. Този валяк е много нужен. Той е подходящ за деца със сензорни нарушения. Осигурява дълбок натиск на тялото докато детето се провира между меките ролки, което допринася за цялостната релаксация на тялото. Използва се и за намаляване на тактилната защита при деца, които не могат да понасят докосване. Подходящ е за сензорноинтегративна терапия“, сподели директорът на центъра д-р Пепа Ралчева. 





По думите на ерготерапевтите на център „Св. Стилиан“ останалите специализирани средства също са много функционални и ще улеснят работата им с децата. 

„Водната писта от своя страна подобрява фините двигателни умения като силата на ръцете и сръчността. Участието във водни игри насърчава и грубите двигателни умения като баланс, координация, скачане и преодоляване на препятствия. Осигурява и  разнообразие от тактилни, слухови и визуални изживявания, насърчава социалните умения, сътрудничеството и емоционалното регулиране“, споделиха те.

Децата в центъра получиха и играчки, свързани с дейностите  от ежедневието, фината моторика и когнитично-социално взаимодействие.





„Щастливи сме, че децата и екипа на център „Свети Стилиан“ се радват на дарението ни, направихме го от сърце. Аз лично смятам, че дарителят е човек, който трябва да излезе от анонимност, за да даде пример, че хората трябва да сме съпричастни един към друг и да си помагаме помежду си.“, сподели д-р Малина Топчийска. 



Припомняме, че инициативите по повод юбилея на МЦ „Оксиком“ стартираха в края на 2023 година с провеждане на тенис турнир до 16 г. от трета категория на Тенис Европа "OXYCOM CUP".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега