Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Москва заяви, че присъединяването на Финландия към НАТО повишава риска от конфликт

Москва заяви, че присъединяването на Финландия към НАТО повишава риска от конфликт

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че това създава значителен риск от разширяване на конфликта в Украйна, но няма да повлияе на специалната военна операция, посочва ТАСС.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че присъединяването на Финландия към НАТО и действията от страна на алианса за повишаване на бойната му готовност увеличават риска от конфликт, предаде Ройтерс.

"НАТО възприе комплекс мерки за повишаване на бойната готовност на обединените въоръжени сили и засилва учебно-бойната и разузнавателната дейност край границите на Русия и Беларус. В близко бъдеще предстои и Финландия да стане член на алианса", каза той на съвещание с висшия команден състав на руските въоръжени сили.

По думите му това създава значителен риск от разширяване на конфликта в Украйна, но няма да повлияе на специалната военна операция, посочва ТАСС.

Шойгу обвини НАТО в антируски курс, който според него все по-усилено се следва от алианса, и в тази връзка той отбеляза, че Западът увеличава военната помощ за Украйна във вид на бронирана техника и друго въоръжение и обмисля "възможността да предостави на Киев оперативно-тактически ракети АТАКМС (ATACMS) с обсег до 300 км".

На заседанието с генералите министърът засегна и въпроса за военното сътрудничество с Беларус. Той съобщи, че въоръжените сили на Минск вече разполагат с изтребители, способни да носят ядрени бойни глави, и че Русия е предоставила на Беларус ракетни комплекси "Искандер", които също могат да изстрелват както конвенционални ракети, така и такива с ядрени бойни глави.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега