Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Направиха първа копка на новия резервоар на язорив Ясна поляна

Направиха първа копка на новия резервоар на язорив Ясна поляна

След благословия от местен свещеник, проф. д-р Мария Нейкова, областен управител на Бургас, отправи приветствие и пожела успешна работа на строителите.

Днес беше направена символична първа копка и беше дадено начало на изграждане на нов резервоар за питейна вода от язовир Ясна Поляна. След благословия от местен свещеник, проф. д-р Мария Нейкова, областен управител на Бургас, отправи приветствие и пожела успешна работа на строителите.  

Така, на практика стартира основния етап от големия проект за изграждането на нова пречиствателна станция „Аварийна реконструкция на филтърното и помпено стъпало на ПСПВ "Ясна поляна".

 IMG-12d3b865c41bf71ef0135e3f436100fa-V
Снимка: Община Царево 

"На първо място благодарности към проф. Нейкова, която преди година повдигна проблема на национално ниво и беше отпуснато финансиране от служебно правителство  по две направления - аварийно укрепване, което се извърши миналото лято и същинско изграждане, което стартира сега, отново докато тя е областен управител. Благодарност към екипа на областна администрация, участвал  съм в няколко областни съвета и знам колко работа е свършена. На  следващо място - имаме уверение, че няма да има проблем с водоподаването през летния сезон. Най-важно е, че се избегна срутване и авария", заяви кметът на Царево Марин Киров.

За изграждането на новата пречиствателна станция с Решение на Министерски съвет са осигурени малко над 22 милиона лева – средства, одобрени от служебното правителство на Гълъб Донев през 2023 г. Обектът е със срок на изпълнение 10 месеца. Ще бъдат изградени три главни обекта – Помпена станция за утаени води и тласкател до самопромиващи се филтри; Самопромиващи се филтри и Помпена станция за пречистени води и тласкател до шахти. Техническият проект включва и изграждането на удароубивателна шахта, шахта дебитомер, разпределителна шахта и шахта въздушник. Пречистването на водата ще става чрез гравитация, а не чрез използването на енергия. Експлоатационният живот на новата пречиствателна станция е 50 години и ще обезпечава необходимото и безпроблемно водоподаване на качествена питейна вода по Южното Черноморие и на община Средец, която е една от най-големите в страната по територия. Така ще се разреши един дългогодишен и обществено значим  проблем. Така се гарантира и устойчив туристически сезон в общините Созопол, Приморско и Царево.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега