Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Несебър ще домакинства на впечатляващия фестивал „Тракийски Мистерии“

Несебър ще домакинства на впечатляващия фестивал „Тракийски Мистерии“

Гостите могат да се насладят на два интерактивни спектакъла - „Тракийска мистерийна драма“ и „Мистерия на тракийския херос", изложба „Тракийски мистерии“ на художничката Диляна Ангелова и още събития и активности, които ще бъдат добавени към програмата на фестивала в следващите дни.

В края на този месец Несебър ще домакиства на впечатляващ фестивал, научи "PoligrafF". На 26 и 27 август в Стария град ще се проведе мащабното събитие, носещо името "Тракийски мистерии". Гостите могат да се насладят на два интерактивни спектакъла - „Тракийска мистерийна драма“ и „Мистерия на тракийския херос", изложба „Тракийски мистерии“ на художничката Диляна Ангелова и още събития и активности, които ще бъдат добавени към програмата на фестивала в следващите дни.

Снимка: Академия Орфика

Тракийска Мистерийна Драма

Това е интерактивен спектакъл – възстановка на древните тракийски тържества с автентична хореография и оригинална музика на арт-формация „Орфика”. Тази оригинална и новаторска продукция няма аналог. Тя е вдъхновена от множеството научни открития и артефакти, свързани с Древната тракийска цивилизация по нашите земи.Отличаващото качество на Мистерийната Драма се състои в преоткриването на Тракийското творчество и древните орфически концепции и актуализиране на първообразите им в света на съвременния човек чрез музика и танц.

Спектакълът е филмиран и тиражиран на DVD през 2006 година, като в последните 15 години „Академия Орфика“ е осъществила над 30 възстановки на древни български обичаи и обреди, включително и по свети места на България, както и регулярно в зали, позволяващи интерактивни формати, като Централен Военен Клуб – София, Национален Дворец на Децата и зала „Универсиада“. 

Филмът „Тракийска Мистерийна Драма“ има публика в цял свят, а части от филмовата продукция се използват за представянето на българското културно наследство от неправителствени организации, дипломатически мисии и културни институти.


Снимка: Академия Орфика


Мистерия на Тракийския Херос

Проектът на "Академия Орфика" „Мистерия на Тракийския Херос“ бе осъществен за първи път в гр. Казанлък, Тракийска могила "Шушманец", на местния летен тракийски фестивал по покана и със съдействието на Община Казанлък през 2019 г."Мистерия на Тракийския Херос" представя зрелищно присъствието и мощите на Царя-жрец, явени в неговите инсигнии и въоръжение, чрез които продължава невидимо да осъществява своите функции на покровител и ходатай за народа си.

Изложба „Тракийски Мистерии“ на художничката Диляна Ангелова 

Авторката черпи вдъхновение от древните концепции на орфическото изкуство.Нейни изложби са провеждани в множество галерии из страната и са били декор на оригинални пърформанси. 

Билети за фестивала може да откриете ТУК!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Страхотно събитие - стига с тая чалга!
    19 авг 2021 21:07

    Страхотно събитие - стига с тая чалга!

    3 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега