Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Борисов е отговорен за предателската политика с мигрантите

Нинова: Борисов е отговорен за предателската политика с мигрантите

„Отказът да подкрепите изслушване на министрите и на председателя на Външната комисия в Народното събрание, мълчанието, което от няколко дни цари по повод връщането на мигранти само засилва страховете на хората и усещането, че тук има нещо гнило. Ако нямаше нещо гнило – с лекота щяхте да ги поканите и да ги чуем“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, поставяйки от парламентарната трибуна важните за българските граждани въпроси.

„Отказът да подкрепите изслушване на министрите и на председателя на Външната комисия в Народното събрание, мълчанието, което от няколко дни цари по повод връщането на  мигранти само засилва страховете на хората и усещането, че тук има нещо гнило. Ако нямаше нещо гнило – с лекота щяхте да ги поканите и да ги чуем“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, поставяйки от парламентарната трибуна важните за българските граждани въпроси. 

Лидерът на БСП припомни: „Тази случка има история. Ще припомня накратко: когато сглобката обяви, че е подписано споразумението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на ЕС е приел допълнителен протокол. Ние от БСП за България извадихме този протокол и го показахме. Тогава сглобката ни обвини в лъжа, манипулация и всяване на страхове. В този допълнителен протокол, който правителството скри от българското общество, пише, че се задължаваме да приемем неограничен брой афганистанци и сирийци, да дадем отговор в 3-дневен срок, да се приемат в 30-дневен срок. Тогава скрихте и мълчахте“, заяви Нинова и зададе риторичния въпрос: „Оказа ли се истина това, което говорехме? Да. Ще дойдат бежанци в България. Питаме: на коя друга държава от Шенген е поставяно такова условие за изпълнение на Дъблинския регламент. На никоя. Коя друга държава прилага де факто Дъблинския регламент? Никоя“. 

Корнелия Нинова бе категорична: „Ето първото ви предателство: с това решение, с това споразумение и с този допълнителен протокол вие признахте ,че България е втора ръка държава в ЕС, че не е равнопоставен член на ЕС и че българските граждани са втора ръка европейски граждани. Това е антиевропейско поведение. Вие сте антиевропейско управление, защото с този подпис признахте, че сте съгласни България да е на втора линия в ЕС“. Лидерът на БСП постави още въпроси, породени от случилото се преди ден: „Поставяме ги заради продължаващото мълчание и криене от българското общество. Сутринта излезе информация от медиите, че пристигат 18 човека. На обяд бяха 10. Вечерта – над 30. И никаква официална информация от управляващите. Въпрос: колко? Колко договорихте? Защото в това споразумение, което подписахте пише – без ограничение в броя. Колко мигранти и кога ще дойдат? Къде ще бъдат настанени, на чия издръжка? Включвате ли ги в плановете за регионално развитие на общините и в кои общини?“, заяви Корнелия Нинова. 

Лидерът на българските социалисти призова: „Идвайте и давайте отговори. Защото криенето на истината само увеличава страховете и съмненията, че предадохте българския национален интерес за едно нищо – Шенген по въздух и вода е едно нищо. Това е 3 % Шенген. Това са големите опашки по сухопътните граници, това е 97 % затормозена икономика и стокооборот на България. Още едно признание, че българската икономика е втора ръка икономика спрямо другите европейски. Втори удар по европейското бъдеще на България нанесохте вие – уж евроатлантическото мнозинство“. Нинова бе категорична: „Искаме поименно отговорност – политическа и национална: кой подписа това споразумение? С чий мандат? Денков, Габриел, МС, НС ли го реши? Кой го упълномощи да подписва това унизително споразумение и това предателство към българския национален суверенитет?“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега