Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обновяват лодкостоянката в „Крайморие“

Обновяват лодкостоянката в „Крайморие“

Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района.

Община Бургас продължава да работи за осигуряване на по-добри условия за развитието на рибарството в района. След одобрен проект по Програма морско дело и рибарство 2014 – 2020 г., ще бъдат осигурени необходимите съоръжения за лодкостоянката в „Крайморие“, с които ще се подобрят безопасността и условията на труд на местните рибари.Реализирането на проекта е част от стратегията за развитие на МИРГ „Бургас - Камено“. 

Предвидено е да бъдат доставени и монтирани обезопасителни съоръжения (фендери), чиято цел ще е да поемат ударите на плавателните съдове в доковете и така да се избегне повреждането на лодките, които ще акостират на кея в „Крайморие“.За обслужването на пристана ще бъде монтиран и конзолен кран с товароподемност 10 тона. Той ще улесни обслужването на лодките и ще обезопаси работата на рибарите. Кранът ще се разположи на кея зад южната предпазна буна и ще служи за изваждане и спускане на вода на плавателните съдове, повдигане на товари за нуждите и за обслужване на лодкостоянката.


Снимка: Община  Бургас

С реализирането на проекта ще се изгради нова котвена система, която ще осигури високо ниво на сигурност за закотвянето на плавателните съдове и инфраструктурата на лодкостоянката, безопасното съхранение, поддръжка, експлоатация и работа с тях.За осигуряване на защита на зоните, които са в контакт с корпусите на лодките, се предвижда доставка на функционални модулни понтони и фингери. Механизмът за закрепването им позволява да бъдат местени и монтирани без усилия навсякъде по кея. С поставянето на понтона ще се увеличи капацитетът на домуващите плавателни съдове на обекта.

Наред със съоръженията за плавателните съдове ще се изгради и подходяща инфраструктура за отдих, храна и почивка за работещите в сектора.В източната част на лодкостоянката ще бъде монтиран навес, под който ще бъдат поставени 24 дървени пейки и 12 маси. В непосредствена близост до зоната за отдих ще се  обособи и зона за спорт и фитнес на открито.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега