Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Осигуряват безплатен достъп на деца от социалните центрове до културни събития

Осигуряват безплатен достъп на деца от социалните центрове до културни събития

За посещенията ръководствата на социалните заведения са изготвили графици, а за придвижването е осигурен транспорт от обществения превозвач „Бургасбус“.

Община Бургас осигурява на деца от социални институции безплатен достъп до събития от културната програма и туристически обекти.

Инициативата ще обхване възпитаниците от центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи със или без увреждания, както и тези от защитените жилища с психична и умствена изостаналост.

Младите хора с увреждания ще имат възможността да посетят обекти като ТК „Акве калиде“, „Ченгене скеле“, остров Света Анастасия, зоопарка в квартал „Черно море“, TEEN BOOM FEST и други музикални събития.

Целта на инициативата е децата с увреждания, които нямат възможност да посетят подобен род събития и забележителности, да се докоснат да част от обществения живот и да бъдат социализирани във възможно най-добра степен.

Това от своя страна ще спомогне за по-лесната адаптация на младите хора и ще улесни работата на здравните и социални служители с тях.

За посещенията ръководствата на социалните заведения са изготвили графици, а за придвижването е осигурен транспорт от обществения превозвач „Бургасбус“.

Идеята младите хора с увреждания да посещават културни събития и туристически обекти е част от стратегията на Община Бургас да осигурява качествени социални и здравни услуги за нуждаещите се и техните семейства.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега