Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Премахват каравани-нарушители от залива "Вромос"

Премахват каравани-нарушители от залива "Вромос"

Собствениците на седем от караваните са получили полицейско разпореждане за премахването им.

Деветнадесет каравани, паркирали и престояващи в района на дюни и на морския плаж в залива “Вромос” в нарушение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, констатираха служители от РУ Созопол. Проверките са извършени в последните дни след сигнал от Областна управа - Бургас. 

Собствениците на седем от караваните са получили полицейско разпореждане за премахването им.  Собствеността на останалите 12 е в процес на изясняване, тъй като регистрационните номера на караваните са свалени и към момента същите са необитаеми. 

От днес несъобразилите се с полицейското разпореждане собственици ще бъдат санкционирани с актове по ЗУЧК за нарушение на чл.17 А Ал. 2 и чл.17 Б Ал. 1., съобщават от ОДМВР Бургас.


Снимка: Екатерина Капрова

За констатиране на нарушенията основна роля има Областна управа - Бургас, която е спомогнала за точното локализиране на караваните - нарушители, тъй като в залива “Вромос” е налице съсобственост на държавата, държавен горски фонд и частни стопани. 

Проблематични са държавните зони, в които върху дюни и морския плаж са паркирани и престояват каравани, чиито собственици трудно могат да преценят дали нарушават ЗУЧК. 

Ето защо при констатиране на нарушението собствениците не се санкционират директно, а получават възможност сами да премахнат караваните си.

С оглед предотвратяване на бъдещи нарушения от Община Созопол, на чиято територия е и залива “Вромос”, се ангажират с поставяне на информационни табели, които да указват зоните за безпрепятствено паркиране и престояване на каравани, както и тези, които са в нарушение на ЗУЧК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега