Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Чети във влака" - железницата ни вече си има електронна библиотека

"Чети във влака" - железницата ни вече си има електронна библиотека

Тя е отворена за нови попълнения.

Всеки запален читател ще потвърди, че пътуването минава неусетно с книга в ръка. Е, вероятно желанието да стимулират пътниците да четат, а любителите на литературата да пътуват с влак, накара БДЖ да реализира още една иновация.

Железницата ни вече си има електронна библиотека. Кампанията носи мотото "Чети във влака" и се реализира съвместно с родни издателства. В разгара на лятото във всички влакове в страната бяха разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене.

Сборникът с кратки разкази „Антология „Галактики“ бе сред първите книги във виртуалната библиотека на БДЖ. Авторът Здравка Евтимова и издателите й предоставиха за кампанията разказите „Кръв от къртица“, който влезе в учебниците в САЩ, и „Юли не идва“.

Богат е и изборът за най-малките, които ще могат да се потопят в света на „Червената шапчица“, „Горската сладкарница“, „Морско вълнение“, „Вълкът и седемте козлета“ и „Халифатът щърк“, "Кой светна луната?“, „Колко е часът?“, „Умно дете си ти, Тино!“ и др.

Виртуалната библиотека на „Чети във влака“ ще остане отворена за нови попълнения целогодишно. Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата като се свържат с БДЖ на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега