Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Разбиха престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

Разбиха престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация

В резултат на специализираната операция са задържани общо 15 души.

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. Специализираната операция е проведена на територията на София, Пловдив и Банско, под ръководството на Специализираната прокуратура. В резултат са задържани общо 15 души.

По данни на властите, групата е ръководена от 28-годишна столичанка. Изградена мрежа от "сътрудници" набирала млади жени с обещание за работа и облаги. Жертвите – две от които непълнолетни и една бременна в деветия месец, били склонявани или заставяни да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, както в предварително наети за целта жилища, така и на адреси на клиенти на територията на София, Пловдив, Благоевград и Банско.

При извършените процесуално-следствени действия на различни адреси спецполицаите са открили и иззели бележки и тетрадки с водени в тях отчети от заработените средства, мемори карти, флаш памети, таблети, смартфони и преносими компютри. Намерени са договори за наем на жилища за предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане, иззети са и други документи имащи отношение по случая, както и наркотични вещества.  

В рамките на 24 часа, освен ръководителката на групата, са задържани още 14 души на възраст от 18 до 43 години. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения срещу петима от арестуваните. Работата по документиране и доказване на престъпната дейност на задържаните продължава, под прякото ръководство на наблюдаващия прокурор от Специализирана прокуратура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега