Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Родители търсят съдействие от Областния заради преместването на Английската в "Чинтулов"

Родители търсят съдействие от Областния заради преместването на Английската в "Чинтулов"

Сагата с общата учебна база на езиковите гимназии все пак не е приключила все още.

Сагата с общата учебна база на езиковите гимназии - Английска и Немска, оказва се, не приключи изцяло с решението на Общински съвет за преместване на АЕГ "Гео Милев" в сградата на СУ "Добри Чинтулов" в ж.к. "Изгрев". Недоволни от разместването на учебните заведения са потърсили съдействие от областния управител Вълчо Чолаков. Съгласно процедурата, губернаторът е входирал молба за становище от страна на кмета Димитър Николов.

Припомняме Ви, че през юли местният парламент прие предложението за разрешаване на проблема с образователната инфраструктура, дадено от администрацията. Съгласно решението на ОбС, ОУ "Добри Чинтулов" още тази есен ще се измести в сградата на ОУ "Йордан Йовков", а в досегашната сграда на ОУ "Добри Чинтулов" ще се настанят възпитаниците на Английската. Така НЕГ "Гьоте" ще остане единственото училище в доскоро споделяната сграда. Предложението бе прието с 43 гласа "За" и 3 гласа "Въздържал се", като съветниците постигнаха консенсус решението да бъде с предварително изпълнение, за да започне подготовката на сградите за новата учебна година.

Част от родителите на възпитаници на ОУ "Добри Чинтулов" изразиха недоволство от решението. Основното притеснение бе свързано с пресичането на голяма и натоварена улица от страна на децата им. След като протестите им не дадоха резултат, сега засегнатите атакуват решението чрез областния управител. В регионалната администрация е постъпило искане за "упражняване правомощието на областния управител да бъде оспорено или върнато за ново разглеждане решение, в което са допуснати нарушения на административнопроизводствените правила, в резултат на което е приет незаконосъобразен акт".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега