Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Съдът в Австралия потвърди анулирането на визата на Новак Джокович

Съдът в Австралия потвърди анулирането на визата на Новак Джокович

Съдът обяви, че мотивите за решението ще бъдат оповестени по-късно.

Съдът в Мелбърн потвърди анулирането на визата на Новак Джокович. Съдиите единодушно отхвърлиха жалбата на тенисиста, с която оспорва решението на австралийските власти да анулират отново визата му, съобщава БНТ

Това означава, че Джокович ще бъде депортиран от Австралия. Съдът обяви, че мотивите за решението ще бъдат оповестени по-късно. 

Решението слага край на надеждите на сърбина да играе на Australian Open, който започва в понеделник, и може да му бъде забранено да влиза в страната през следващите три години. Това е финалът на сагата, която започна на летището в Мелбърн преди 10 дни, когато първоначално тенисистът беше задържан от граничните власти. 

Правителството смята, че 34-годишният Новак Джокович, който не е ваксиниран срещу COVID-19, представлява заплаха за общественото здраве. В петък решението за депортирането бе взето от министъра на имиграцията Алекс Хоук - защото престоят на сърбина в Австралия, според него, може да доведе до засилване на настроенията срещу ваксинирането.

Адвокатите на Ноле обявиха по време на изслушването, че мотивите, дадени от правителството, са "невалидни и нелогични".

По време на изслушването адвокатът на Джокович Никълъс Ууд поиска да бъде взето предвид, наред с другото, че министърът, според него, не е разгледал внимателно позицията на тенисиста по отношение на ваксинацията. Ууд коментира, че в решението не са предоставени достатъчно доказателства, че Джокович е против имунизирането.

Адвокатът на министъра Стивън Лойд контрира по време на онлайн изслушването: „На този етап от пандемията той вече може да бъде ваксиниран, ако иска. Фактът, че все още не е ваксиниран, показва, че е направил такъв избор. 

Министърът има право да приеме, че това е негов избор”.След това обаче, съдът попари всички фенове на Новак Джокович, които се надяваха той да защитава титлата си в Мелбърн.

„Разпорежданията на съда са молбата да бъде отхвърлена“, заяви главният съдия Джеймс Олсоп.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега