Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Снегът затруднява движението по пътищата в страната

Снегът затруднява движението по пътищата в страната

Шофьорите, на които им предстои пътуване е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

Шофьорите, на които им предстои пътуване е необходимо да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

Заради заснежени участъци по автомагистрала "Хемус" ще бъдат спирани тежкотоварните автомобили на изхода на София и съответно откъм Ловеч и Враца, съобщи МВР. Мярката вече беше въведена за тирове и камиони по магистрала "Тракия". Ограниченията ще са в сила до почистване на трасетата.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 20 тона по пътя Русе - Бяла, заради почистване на платното от снега. При 43-тия километър от пътя (в участъка Волово-разклон Борово) временно е въведен пропусквателен режим, заради катастрофа.

Свлачище при пътя между Асеновград и Югово затруднява движението по пътя.Пътят Самоков – Дупница е затворен в участъка Сапарева баня – Клисура. Ограничава се движението за тежкотоварни автомобили по пътищата Монтана – Враца – Ботевград, Луковит – Ябланица и Севлиево – Ябланица.  

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа. Прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за 7 февруари е за снеговалежи в Северна България и високите полета на Западна България, а в югоизточна част от страната от дъжд.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на „Пътна полиция“. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия": без ограничения.

АМ „Хемус": област София: Временно движението се пренасочва от активната в изпреварващата лента от 6 до 8 км в посока Варна - София, поради извършване на ремантни дейности на виадукт Елешница. Временно движениета от км 32+500 до км 33+500 се пренасочва от крайната дясна лента в крайната лява лента за движение в посока София, поради извършване на авариен ремонт АМ „Люлин": област София: В първия тунел в посока София - Перник движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента, поради разрушения на част от облицовъчните пана в тръбата на тунела.

АМ „Марица": без ограничения.

АМ „Черно море": без ограничения.

АМ „Струма": без ограничения.

Състояние на проходите:

-„Златишки" - затворен за всички МПС;

-„Върбишки" - затворен за всички МПС;

-„Троянски" - затворен за всички МПС;

- „Предела" - отворен за всички МПС;

-„Пампорово" - отворен за всички МПС;

-„Ришки" - отворен за всички МПС;

-„Обзорски" - отворен за всички МПС;

-„Републиката" - отворен за всички МПС;

-„Айтоски" - отворен за всички МПС;

-„Котленски" - отворен за всички МПС;

-„Печинско" - отворен за всички МПС;

-„Рожен" - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

-„Превала" - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.

-„Петрохан" - затворен за движение на МПС над 12 т;

-„Твърдишки" - забранено е движението на МПС над 10 т;

-„Дюлински" - затворен за тежкотоварни автомобили;

-„Вратник" - забранено е движението на МПС над 10 т;

-„Шипка" - отворен за движение.

Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега