Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Тримата Йордановци от Бургас ще кандидатстват за рекордите на Гинес

Тримата Йордановци от Бургас ще кандидатстват за рекордите на Гинес

Изложбата, събрала на едно място платната на Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов, ще бъде официално открита в залата на Дружеството на бургаските художници.

Изложбата на тримата именици, която по традиция се реализира на Йордановден, е истинско културно явление за страната и гордост за Бургас.

Инициативата събира съмишленици навръх 6 януари, Богоявление. И макар през годините и други творци с еднакви имена да са следвали този интересен пример, бургазлиите остават единствените в България с 25 последователни изложби за четвърт век. Това дава повод да се проследят и критериите за вписване в Книгата с рекордите на Гинес.

За знаковото събитие Община Бургас традиционно издава каталог, но тази година е по-специална и тя ще зарадва ценителите с луксозен комплект „Тримата Йордановци”. Той съдържа 15 картички с по 5 селектирани картини на всеки автор.

Изложбата, събрала на едно място платната на Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов, ще бъде официално открита в залата на Дружеството на бургаските художници от 13.30 часа в събота. Тя се превръща в запазена марка, духовна ценност и пътеводна светлина на изложбите през цялата година. Тематиката на картините е предимно морска, без религиозни и мистични сюжети, но различните стилове си взаимодействат и допълват до пълно сливане, което се усеща като сакрална взаимовръзка.25 години са и малко. И много.

„Получава се магия. Най-вероятно е заради имената. С всяка изложба искаме да се представим все по-добре. Това сме ние – искрени, щастливи, без излишни претенции. Сега съм застанал пред статива и рисувам едно дърво, което се отразява… ще го видите” , споделя Йордан Маринов

„Всичко тръгна на майтап, а се превърна в нещо много специално. През това време никога не сме си ограничавали търсенията, да се подчиняваме на дадена тема. Всеки е свободен да бъде себе си, да покаже душа и сърце.”, каза Йордан Петров. Той ще представи над 20 работи, вдъхновени от морето и брега, от българското. В творбите българският фолклор е преплетен по магичен начин. Публиката ще види триптих „Роден бряг”, красиви релефни риби и живописни игри.

„Когато ти предстои нещо предварително заложено във времето, всичките ти сетива мислят в тази посока – да дадеш най-доброто. Аз цяла година се готвя за този празник. Продължавам цикъла „Камък и вода”, но с нови разработки върху българската традиция с повече цвят, огън и слънце, повлияни от универсалните древни символи. И сега съм в ателието.”, разказва Йордан Ангелов.

Йордан Маринов, Йордан Петров и Йордан Ангелов ще посрещнат своите гости с чаша вино за здраве и успех, а вие заповядайте да споделите празника в Дружеството на бургаските художници.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега