Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вечер с поезията на Божана Славкова ще зарадва бургазлии на 8 май

Вечер с поезията на Божана Славкова ще зарадва бургазлии на 8 май

Преди броени дни Божана стана първият български победител в мащабния световен конкурс „Мили Дуели“, в който участваха 711 автори от 105 държави.

Момичето, което покори света с поезията си и стана първата българка лауреат на международния поетичен конкурс "Мили Дуели" ще гостува в   Дома на писателя на 8 май от 18.00 часа. Тогава почитателите на лириката в Бургас ще могат да се  запознаят с талантливата Божана Славкова и да се насладят на стиховете и."Бургас и хората в него, изградиха поезията ми и тя е, такава каквато е, благодарение на тях.", казва 19-годишната флейтиска.

Модератори на срещата ще бъдат поетесата Яна Вълчева и Диана Саватева, зам. - кмет "Култура и вероизповедание", Община Бургас.

Божана е възпитаник на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“.

Първата и награда за стихотворение е от конкурс на Ротари клуб Бургас „Моят град, моят Бургас“ през 2016 г. Впоследствие печели множество отличия. Тези  с които се гордее най-много са:

• Национален литературен конкурс "Петя Дубарова", Бургас, 2020 - Поощрение за поезия в Първа възрастова група и Специалната награда на в-к "24 часа" за поезия; 2021 - Трето място за поезия; 2022 – Трето място за поезия; 2023 – Второ място за поезия
• Национален ученически конкурс "Хвърчащо казано", Бургас, 2020, Първо място в категория поезия и Второ място в категория есе
• Национален конкурс за поезия "...и мисля аз, че ти си Тя!", Фондация "Яворов", Чирпан, 2020 - трета награда, 2021 - втора награда, 2023 – първа награда
• Литературен конкурс на тема „Светулки в шепите на времето“, Клуб на дейците на културата „Нов живец“, Атина, Гърция, 2020, Първи места в раздел поезия и проза; плакет за принос в културния живот на българите в Гърция
• Конкурс „Малки поетики“, 2021 - Grand Prix в раздел литература
• „Искри“, БНР - лауреат на конкурса през 2020 и 2021
• Национален младежки конкурс „Веселин Ханчев“, Стара Загора, 2020, 2021,2022,2023 – поощрения

Нейни стихотворения са публикувани в сборници на конкурси и уъркшопове. Поезията и бива публикувана редовно в „Нова асоциална поезия“. Също така има публикации в литературното списание „Ах, Мария“, в мледежкото списание „WeMatter” и в редица уебсайтове.

Преди броени дни Божана  стана първият български победител в мащабния световен конкурс „Мили Дуели“, в който участваха 711 автори от 105 държави.

Освен с поезия тя се занимава и с музика, кино, визуални изкуства, театър и пърформанс.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега