Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха двама мъже за умишлен палеж на товарен автомобил в Поморие

Задържаха двама мъже за умишлен палеж на товарен автомобил в Поморие

Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

Двама бургазлии на 41 и 54 години са задържани за палеж на товарен автомобил „Ивеко”, с бургаска регистрация, осъществен около 04.30 ч. на 26 юли т.г. в Поморие.

Констатирано е, че по време на инцидента товарният автомобил, собственост на 48-годишен помориец, е бил паркиран на поморийската улица „Георги Кондолов” пред дом №6. Зад него се намирали други два леки автомобила, собственост на помориеца. И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на поморийските огнеборци ограничили огъня до предната повърхност на товарния автомобил без да бъде засегнат двигателя, нанасяйки единствено материални щети. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт. По случая е образувано досъдебно производство. 

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на двама мъже, съпричастни към извършения палеж. Установено е, че 41-годишния бургазлия е пряк извършител на деянието. В последствие в дома му в град Бургас са открити дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет. По данни на полицията вторият мъж е шофирал автомобила, с който двамата се придвижили до Поморие - л.а. „Опел Астра”, с бургаска регистрация. Той е привлечен като свидетел по образуваното досъдебно производство.

Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега