Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заснеха кафява мечка с две мечета в района на Рилския манастир

Заснеха кафява мечка с две мечета в района на Рилския манастир

Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района, твърдят от управата на обекта.

В Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“ бе получен видеоклип, който показва как мечка с две мечета пресичат пътя под Рилския манастир. Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района, твърдят от управата на обекта.

Мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България. Тя е най-едрият хищник в България. Представена е у нас от две субпопулации, обитаващи двата най-големи планински масива в страната – Старопланинския и Рило-Родопския. Според различните източници, броят на кафявите мечки у нас е между 500 и 1000 индивида. Причината за неясния брой на мечките е факта, че територията, която обитават е голяма и е възможно един екземпляр да бъде преброяван повече от един път.

"Кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим", подчертават от Природен парк „Рилски манастир“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега