Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екоминистерството ще отбележи Международния ден на Черно море със среща в Бургас

Екоминистерството ще отбележи Международния ден на Черно море със среща в Бургас

Министерството на околната среда и водите ще отбележи Международния ден на Черно море със среща на високо равнище. Домакин ще бъде Експоцентър "Флора" в Бургас, съобщават от ековедомството.

Министерството на околната среда и водите ще отбележи Международния ден на Черно море със среща на високо равнище. Домакин ще бъде Експоцентър "Флора" в Бургас, съобщават от ековедомството.

В срещата ще се включат високопоставени представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция) – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна. Конференцията ще отбележи 20-ата годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

С участието си във форума, организиран от Министерството на околната среда и водите на Република България, съвместно с община Бургас и Басейновата дирекция „Черноморски район“, представителите на шестте черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия при постигането на  реални резултати по възстановяването и опазването на Черно море. Целта на дискусията е да инициира диалог по партньорството в интегрираната политика и в сътрудничество за развитие на морския сектор.

Участниците ще обсъждат перспективите за обмен на знания и капацитет в подобряване състоянието на морската среда в дългосрочен аспект и бъдещи инициативи за сътрудничество на регионално ниво чрез Черноморската комисия. Те ще разгледат възможностите за координирана регионална политика за устойчиво управление на природните ресурси и биологичното разнообразие на Черно море, ще споделят добри практики за усъвършенстването на  научните познания за екосистемата.

Във форума ще участват представители на Черноморската комисия, ЕС, Международната комисия за опазване на река Дунав, академичните среди, дипломати, българското правителство, бизнеса и неправителствения сектор.

Срещата на високо ниво в Бургас е от 10 часа на 31-ви октомври. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега