Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Улица в "Славейков" като лунен пейзаж! Граждани със сигнал до институциите, готвят протести

Улица в "Славейков" като лунен пейзаж! Граждани със сигнал до институциите, готвят протести

В писмото си те описват ремонта, започнал в началото на декември 2022-ра година, от ВиК като нищожен, а улиците в комплекса като лунен пейзаж и настояват компетентните органи да се заемат с решаването на проблема им.

Около 500 жители на бургаския к-с "Славейков" изпратиха сигнал до инститициите с настояване Община Бургас в най-кратки срокове да завърши ремонта на улица, разкопана след ВиК дейности."Община Бургас да изпълни задълженията си по закон и в най-кратки срокове да завърши ремонта на улицата! Добрите управленци работят за хората, независимо от обстоятелствата и не търсят оправдания!!! В случай, че няма резултат от настоящия сигнал в рамките на две седмици след подаването ми ще бъдем принудени да потърсим правата си по съдебен ред за причинените ни вреди, както и да обявим началото на протестни Действия със затварянето на възлови булеварди в града!", пишат в сигнала изпратен до редакцията на "PoligrafF". 

По думите на потърпевшите "гражданите, а и бизнесът, сме принудени да търпим вредните последствия от това, да дишаме въздух с голяма концентрация на прах и да се придвижваме по кална и мръсна улица, а децата ни да не могат да излязат да играят или спортуват навън заради праха във въздуха". 

Сигналът е адресиран до Общинския съвет в Бургас, кмета Димитър Николов, изпълнителния директор на ВиК, областния управител на Бургас, началника на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Бургас, омбудсмана при Община Бургас, Районна прокуратура-Бургас, Регионална инспекция по околна среда и водите от живущите в ж.к. „Славейков“ в блоковете 15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 и 114. 

В писмото си те описват ремонта, започнал в началото на декември 2022-ра година, от ВиК като нищожен, а улиците в комплекса като лунен пейзаж и настояват компетентните органи да се заемат с решаването на проблема им.

Припомняме, че преди броени дни от Община Бургас потвърдиха за наличие на оплаквания за тези улици и заявиха: 

„От Община Бургас отново призовават държавното дружество да довърши проекта, който изпълнява там, като възстанови разрушените улични настилки. 

Месеци наред жителите на комплекса дишат прах и чупят автомобилите си в невъзстановената улична мрежа. Крайно време е работата да бъде довършена и то качествено", категорични са от Общината.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега