Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

80% от бургазлии са подали годишната си декларация по електронен път

80% от бургазлии са подали годишната си декларация по електронен път

"Бургазлии предпочитат по-бързия, лесен и спестяващ време и пряк контакт с администрацията начин", коментираха от приходното ведомство в морския град.

Дни преди края на данъчната кампания, в НАП Бургас вече са приети над 20 000 годишни данъчни декларации, като 80% от формулярите са изпратени онлайн. "Бургазлии предпочитат по-бързия, лесен и спестяващ време и пряк контакт с администрацията начин", коментираха от приходното ведомство в морския град, цитирани от БНР.

Най-много от е-декларациите са подадени с персонален идентификационен код (ПИК) - общо над 12 000 декларации. Близо 5 000 лица са декларирали доходите си през 2019-а с електронен подпис. Останалите декларации са подадени на място в салона за обслужване на клиенти, по пощата или с пощенски оператор.

Според статистиката на НАП, в Бургаска област лицата с ПИК са над 75 хил. Само от началото на годината в региона са издадени 6188 кода, а от началото на извънредното положение над 2 000.

Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, вече могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – „Информация с ПИК“, под меню 3 – „Забравен ПИК“. Необходимо условие е клиентът да има достъп и да ползва към момента електронния си адрес, който е заявил при издаването на ПИК.

Самото заявяване на ПИК вече също може да става дистанционно – по имейл – infocenter@nra.bg или с обаждане на информационния телефон на НАП – 0700 18 700. Заявяването може да бъде направено и през системата за сигурно електронно връчване.

Подаването на декларации за доходите на физически лица и плащането на данъка върху общата годишна данъчна основа трябва да стане до 30 април. В същия срок е необходимо да се декларират и внесат окончателните осигурителни вноски за 2019 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега