Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Руски атаки срещу Харков, Днепър и Одеса навръх Великден

Руски атаки срещу Харков, Днепър и Одеса навръх Великден

В нощта на Великден - Русия атакува украинските региони Харков и Днепър, както и черноморския пристанищен град Одеса. Съобщава се за убити и ранени хора.

В нощта на Великден - Русия атакува украинските региони Харков и Днепър, както и черноморския пристанищен град Одеса. Съобщава се за убити и ранени хора. По думите на президента Володимир Зеленски руски изтребител е бил свален над Източна УкрайнаПри атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура, къщи и търговски сгради, съобщи областният управител Олег Синегубов. В Одеса на юг военновъздушните сили заявиха, че противовъздушната отбрана е свалила всичките 13 атакуващи дрона.

Председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер каза, че падащи отломки са ранили четирима души и са предизвикали пожар в офис сграда. Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи.

В традиционното си видеообръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител бомбардировач Су-25 над Донецка област:"През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област".

Агенция Ройтерс уточнява, че в изнесената информация липсват повече детайли, а информацията не е потвърдена от друг източник. Донецка област е една от четирите части на Украйна, които Русия обяви, че е анексирала.Володимир Зеленски каза още, че мирната конференция следващия месец, посветена на украинската Формула за мир, ще се състои и трябва да бъде успешна. Форумът, на който домакин ще бъде Швейцария, е планиран за 15 и 16 юни.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега