Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Библиотеката предлага интересни събития, посветени на виното и любовта

Библиотеката предлага интересни събития, посветени на виното и любовта

На 14-ти февруари, от 16.30 ч., в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще се проведе вдъхновяващ лиричен празник под надслов „Огън от любов“.

На 14 февруари от 16:00 часа студенти и преподаватели от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се съберат за трети пореден път в чест на дните на античната култура. Поводът този път са Дионисиевите празници, от които има запазени редица фолклорни реплики. Една от тях е честването на Трифон Зарезан.

Лекция за античните чествания ще изнесе зам.-деканът на ФОН от Университета - доц. дин Мартин Гюзелев. Студенти от клуб „Млад историк“ от катедрата „История и философия“ също ще вземат участие в събитието.

На 14-ти февруари, от 16.30 ч., в Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ ще се проведе вдъхновяващ лиричен празник под надслов „Огън от любов“.

Всеки с отношение към вечната любовна лирика е добре дошъл да сподели вълнуващи и емоционални моменти. В събитието ще участват Ваньо Вълчев, Динко Динков, Лорис Мануелян, Никола Парашкевов, Яна Вълчева, Ния Стоянова, ученици от Немската, Английската, Френската и Руската гимназия, учители, студенти и популярни общественици.

На 16 февруари от 18.30 часа Община Бургас, Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и издателство „Жанет 45“ ви канят на среща с Мария Донева, която за първи път гостува в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов". Ще чуете стихотворения от нейната последна книга „Боядисвам в бяло лятото“ и от други нейни любими произведения. Ако се падне да е мразовит февруарски ден, отидете, за да ви стоплят думите на Мария Донева и Антон Димитров.

На 19 февруари от 17.30 часа ще се състои постановката на Театрална школа „Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас „Васил - бъдещият Левски“.


Снимка: Община Бургас


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега