Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българският писател Милен Русков спечели Европейска награда за литература

Българският писател Милен Русков спечели Европейска награда за литература

Българският писател Милен Русков е един от лауреатите на Европейската награда за литература. С нея се отличават най-добрите новоизгряващи автори в Европа. Тазгодишните награди бяха обявени днес на панаира на книгата във Франкфурт. Българският писател се оказа сред 13-те носители на приза за романа си "Възвишение".

Българският писател Милен Русков е един от лауреатите на Европейската награда за литература. С нея се отличават най-добрите новоизгряващи автори в Европа. Тазгодишните награди бяха обявени днес на панаира на книгата във Франкфурт. Българският писател се оказа сред 13-те носители на приза за романа си "Възвишение".

Европейските награди за литература целят да популяризират съвременната литература на континента, да се насърчат преводите и продажбите на книги и извън родната им страна, както и да поощрят културния обмен в страните от Европейския съюз. Лауреатите получават по 5 000 евро, както и възможността да разпространят произведенията в цяла Европа.

Българският лауреат - 48-годишният Русков, родом от Бургас, е автор на още два романа - "Захвърлен в природата" и "Джобна енциклопедия на мистериите". Носител е още на награда "Златен век" (Министерство на културата) и "Христо Данов", отново за романа "Възвишение". През февруари бургазлии имаха възможността да видят и пиесата, създадена по книгата. Ролите бяха поверени на едни от най-обичаните актьори у нас - Асен Блатечки, Бойко Кръстанов,  Красимир Василев и др.

Освен Русков, тази година бяха наградени и Бен Блуши (Албания), Ян Немец (Чехия), Макис Цитас (Гърция), Одни Ейр (Исландия), Янис Йоневс (Латвия), Армин Йори (Лихтенщайн), Пиер Мейлак (Малта), Огнен Спахич (Черна гора), Маренте де Моор (Нидерландия), Углеша Шайтинак (Сърбия), Биргюл Огуз (Турция) и Иви Уайлд (Обединеното кралство). 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега