Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Народът не даде на никого право да управлява самостоятелно

Борисов: Народът не даде на никого право да управлява самостоятелно

Първи коментар на лидерът на ГЕРБ след парламентарните избори.

"Тези избори показаха, че народа на никой не даде самостоятелно право да управлява. Народът каза стига сте враждували и намерете начин, защото всички избиратели страдат еднакво. 80% от хората казаха пред социологическите избори, че искат правителство. Никой не иска нови избори. Предлагам на лидерите на останалите партии да се дръпнем назад. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно.", каза Бойко Борисов на първи брифинг след предсрочния парламентарен вот.  

"Най-важното в момента е кой е с Путин, както и кой е на страната на Украйна и кой не. Нека това да е първата тема, по която да си заявим позициите. Българският народ ясно показа на изборите, че 77% са за евроатлантически ориентираните партии - близо 3/4 от населението е за продължаване на този път.", допълни той. 

Като втора важна тема, Борисов посочи инфлация, икомиката и цените. "Колко е ужасно това, което ни завеща правителството на Промяната. Държавата изглежда отвратително и няма пари в хазната. Това може да се реши с редовно правителство. Как? Веднага да заявим, че влизаме в Еврозоната и пазарите ще се успокоят.", предложи още Борисов. 

„Откъде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е загубил изборите и казва: "Нека ГЕРБ да дойдат и да оправят нещата." Той знае какво е състоянието, в което остави страната. То е крах. Той знае какъв обран бостан е оставил”, каза още бившият премиер. 

„Не виждам някакъв изход – вариант, в който ГЕРБ, заедно с ДПС или с Янев, или с „Възраждане”, да управлява, при положение че ние сме най-праволинейната евроатлантическа партия с всичките си заявки. Но не виждам и друг вариант за управление. Ако те ни откажат на нас, ние ще откажем на тях. И ето ги новите избори, а войната е тука”, каза още лидерът на ГЕРБ. 

"Ще предложим както беше през 90-те години - контактна група и преговарящи екипи, включително ще поканим хора с безспорна репутация по антиПутиновата тема - Плевнелиев, Соломон Паси и тн. и те да са модератори на политическите разговори между партиите.", добави бившият премиер.

Още от брифинга вижте във видеото:

Публикувахте от Boyko Borissov в Вторник, 4 октомври 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега