Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски ученици влизат в съда, за да се аргументират по съдебни казуси

Бургаски ученици влизат в съда, за да се аргументират по съдебни казуси

Инициативата няма да има състезателен характер, но въпреки това жури от трима действащи магистрати ще оцени представянето на отборите.

Събитието “Правната гледна точка” се организира от Младежкия международен център и Окръжен съд-Бургас и има за цел да въвлече учениците във вдъхновяващо и образователно преживяване. Дебатите ще се състоят утре, 27 март от 14.00 часа в Съдебната палата.

Участие ще вземат шест отбора, състоящи се от трима души, като по регламент всеки отбор ще изтегли два казуса, посочени от представители на Окръжен съд-Бургас. Всеки отбор ще има по една минута да представи своята теза, а след това още пет минути, за да се аргументира по нея.

Инициативата няма да има състезателен характер, но въпреки това жури от трима действащи магистрати ще оцени представянето на отборите.

Това не е първото съвместно събитие между Младежкия център и съда. Миналата година ученици участваха във възстановка на съдебен процес по действителен случай. Младежите имаха уникалната възможност да усетят атмосферата в съдебна зала, да облекат съдийски и прокурорски тоги и да „влязат в обувките“ на системата, за да преценят това ли е попрището, в което биха искали да се развиват за в бъдеще. 


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега