Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дадоха старт на проект за рехабилитация на връзката между Черно море и езерото Вая

Дадоха старт на проект за рехабилитация на връзката между Черно море и езерото Вая

Строително-монтажните работи на обекта трябва да бъдат извършени до 30.09.2023 г.

С официалната церемония за полагането на символична „първа копка“, на 28 юни 2023 г, беше даден старт за изграждане на обект: „Подобряване на водния режим и ограничаване на сукцесионните процеси в Рамсарско място „Езеро Вая“, чрез рехабилитация на връзката между Черно море и езеро Вая посредством укрепване на южния бряг на отточния канал“, част от проект: „Подобряване на водния режим и управление на сукцесионните процеси във влажни зони с международно значение „Комплекс Ропотамо“, „Местност Пода“ и „Езеро Вая” - изпълняван от Регионална дирекция по околна среда и водите – Бургас, финансиран по Оперативна програма Околна среда 2014-2020 г., чрез Европейски фонд за регионално развитие и национално съфинансиране от Държавния бюджет на Република България. 

Поканата на директора на Регионална инспекция по околната среда и водите - Бургас Павел Маринов и екипа по проекта, уважиха Галина Симеонова -  Главен директор на Главна дирекция Оперативна програма „Околна среда“, кметът на Бургас Димитър Николов, Тихомир Райчев – главен архитект на Община Бургас, зам. областният управител Пламен Янев, директорът на ВиК – Бургас инж. Ганчо Тенев, Янчо Райков – началник РДНСК- Бургас и други.

Церемонията се проведе на строителната площадка, където строителните дейности вече са в ход. 

Обща стойност на проекта е 8 427 161, 88 лв. от които 7 163 087,62 лв. от Европейски фонд за регионално развитие и 1 264 074,26 лв. Национално съфинансиране.

Строително-монтажните работи на обекта трябва да бъдат извършени до 30.09.2023 г. Чрез реализацията на обекта ще се създадат условия за увеличаването на хидравличния капацитет на отточния канал Вая - Черно море, за намаляване на неблагоприятното хидравлично натоварване на езерото и подобряване на водения му режим.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Цветан Киров
    28 юни 2023 19:07

    Ще увеличат ли платната на моста или не?

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега