Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Царево обсъждат рефинансиране на дълг и изпълнение на няколко амбициозни проекта

В Царево обсъждат рефинансиране на дълг и изпълнение на няколко амбициозни проекта

Идеята е със средствата да се погаси стар кредит и да се гарантира изпълнението на няколко значими за общината проекта

Обществено обсъждане се проведе в Царево във връзка с намерението на местната администрация да изтегли кредит в размер до 8 млн. лева. Идеята е със средствата да се погаси стар кредит и да се гарантира изпълнението на няколко значими за общината проекта - Медицинския център в Царево, изграждането на спортна зала за детската градина в града, обновяване и разширяване на училището в Ахтопол и обновяване на детската градина там, както и спортна зала за ДГ в Царево, за да има къде децата да провеждат спортни занимания през зимните месеци.



"Защо се налага да се рефинансира кредита? Защото моментът е подходящ, условията по кредита няма да бъда променени, вноската ще остане същата, но ще имаме възможност да усвоим остатък, който да насочим както виждате към сериозни и адекватни обекти за здравеопазване и образование. Община Царево е след тежко бедствие, в общинския бюджет още не са възстановени средства от държавата, през годината ще участваме в много проекти с европейско финансиране, за които имаме разходи, ще осигурим командировани полицаи, всеки момент започваме изграждане на водопровод в с. Варвара, подготвяме процедура за спортната зала в Царево, също и процедури за саниране на Противопожарната служба и за нова инсталация за енергийна ефективност и ремонт в детската градина.  С рефинансирането на кредита балансираме общинския бюджет и ще постигнем много добри резултати. Процедурата се провежда изцяло публично, с обява, покана за оферти, след което ще има заседание на общински съвет". Това заяви кметът на община Царево по време на процедурата по обществено обсъждане.

По време на обсъждането бяха предложени и три нови обекта - ремонт на кметство Лозенец, проектиране на улично осветление в с. Синеморец, проектиране и изграждане на улично осветление в Зона Север гр. Царево.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега