Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Деян Костов отново седна на шефския стол в бургаския затвор

Деян Костов отново седна на шефския стол в бургаския затвор

Бившият директор на бургаския затвор Деян Костов отново влезе в кабинета си и оглави институцията в първия работен ден на 2015 г. Той се възползва от съдебното решение, с което заповедта му за уволнение бе обявена за нищожна и пусна заявление за възстановяване на длъжност, пише в. "24 часа".

Бившият директор на бургаския затвор Деян Костов  отново влезе в кабинета си и оглави институцията в първия работен ден на 2015 г. Той се възползва от съдебното решение, с което заповедта му за уволнение бе обявена за нищожна и пусна заявление за възстановяване на длъжност, пише в. "24 часа".

"Такава е процедурата, поискаха да се явя на 5 януари и аз го направих", коментира Костов, но отказа да уточни дали връщането му е формално или има намерение да продължи работата си като затворнически шеф.

Той бе начело на бургаския затвор повече от 10 години и бе принуден да си тръгне през лятото на 2012 г. Това стана след внезапна проверка в затвора, която бе последвана от разследване. Тогава се заговори, че му е предложено да се оттегли доброволно, но той е отказал. Разследването приключи с обвинителен акт за престъпление по служба.

Обвинението е за превишаване на права при преместване на пандизчия от основния корпус на затвора в общежитие. Окръжният съд обаче оправда Костов, тъй като прецени, че няма нарушение в процедурата. Държавното обвинение е протестирало и съдебната битка ще продължи. Междувременно Костов започна адвокатска кариера. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега