Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов провери как се справят бургаските ученици с китайския език

Кметът Николов провери как се справят бургаските ученици с китайския език

В края на учебната година, учениците, които изучават китайски език в Бургас, вече са натрупали впечатляващ запас от знания.

В края на учебната година, учениците, които изучават китайски език в Бургас, вече са натрупали впечатляващ запас от знания. Това констатираха кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева, които присъстваха на открит урок в ПМГ.

Припомняме Ви, че часовете по китайски бяха въведени под формата на СИП в три бургаски училища: ППМГ "Акад. Никола Обрешков", СУ "Св. св. Кирил и Методий" и Търговската гимназия. Обученията се водят от две китайски преподавателки. Николов и Ананиева присъстваха в часа на една от тях - 25-годишната Ан Ли Рен.

Децата показаха, че без сериозни затруднения могат да пишат, да отговарят на въпроси и да правят кратки описания на китайски език, предават от пресцентъра на Общината. Всеки ученик имаше за задача да разкаже за своето семейство и любимите занимания на отделните му членове.

Преди да стигнат до това ниво обаче, те са отделили доста време в изучаването на символите от китайската азбука. Съвременните технологии също помагат в усвояването на езиковите знания. Чрез специално разработена програма и мултимедия се визуализира как трябва да се изписват правилно символите от азбуката и как се произнасят.

"Впечатлен съм от вашите знания и се гордея с това, че бургаски ученици се справят толкова добре с изучаването на този труден език. Пожелавам ви успех." Това каза към класа кметът Димитър Николов в края на учебния час. Някои от децата, които в момента изучават китайски език в морския град, ще имат възможността да се явят на изпит за сертификат. Той ще удостоверява притежанието на определено ниво на владеене на езика.

Амбицията на Община Бургас е от следващата година се увеличи броят на децата, които изучават езика. В момента по чуждоезиковата програма се обучават 10 класа. Другата цел е в бъдеще бургаски и китайски училища да създадат общи школи, в които основният акцент ще е върху обучението по математика и информационни технологии.

Идеята за такъв тип обучение се роди след споразумението за изграждане на жп линията, по която да се доставят стоки от Китай през Бургас към цяла Европа. Институтът "Конфуций" осигурява квалифицирани преподаватели, а Община Бургас съдейства за осигуряването на учебния процес.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега