Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Отбелязваме Световния ден на влажните зони

Отбелязваме Световния ден на влажните зони

Всяка година на 2 февруари, отбелязваме Световния ден на влажните зони, за да повишим глобалната информираност за голямото значение на влажните зони за хората и нашата планета.

На 2-ри февруари всяка година отбелязваме Световния ден на влажните зони. Тази година екип на проект “Лагуната на живота“ ще гостува на „Турове с кауза на Травентурия“ чрез онлайн събитие във фейсбук и ще представи един от най-забележителните български примери за добре управлявана и поддържана влажна зона - Атанасовското езеро.

Разположено в рамките на Бургас, езерото демонстрира как една защитена територия може да функционира в полза на природата и подкрепа на разумното ползване на природни ресурси - сол, лечебна кал, луга и др. Всяка година на 2 февруари, отбелязваме Световния ден на влажните зони, за да повишим глобалната информираност за голямото значение на влажните зони за хората и нашата планета. Втори февруари също е повод за отбелязване подписването на Рамсарската конвенция за влажните зони в иранския град Рамсар през 1971 г. Тази година се честват 50 години от подписването й, а България е една от първите страни, които се присъединяват към Конвенцията и в момента има 11 места, включени в световния списък на влажните зони известни като Рамсарски места.

„Влажните зони и водата“ e темата на Световния ден през 2021, която поставя акцент на влажните зони като източник на сладка вода и насърчава действия за тяхното възстановяване и спиране на загубата им. Изправени сме пред нарастваща сладководна криза, която заплашва хората и нашата планета. Използваме повече сладка вода, отколкото природата може да осигури, и унищожаваме екосистемата, от която водата и целият живот зависят най-много - влажните зони. Кампанията през 2021 подчертава приноса на влажните зони за количеството и качеството на сладководните води на нашата планета. Водата и влажните зони са свързани в неразделно съжителство, което е жизненоважно за живота, нашето благосъстояние и здравето на нашата планета.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега